16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η προδοσία του Χάρι στην Ελισάβετ και ο όρκος που έσπασε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανακοίνωση της νέας ιστοσελίδας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έπεσε σαν βόμβα στο βρετανικό παλάτι καθώς το λανσάρισμα της προϋποθέτει μια σοβαρή αθέτηση υπόσχεσης που είχε δώσει ο πρίγκιπας στην γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, το 2020. Επιπλέον, η χρήση των τίτλων τους ως Δούκες του Σάσεξ τους αφαιρέθηκαν ωστόσο, το καλιφορνέζικο ζευγάρι δεν φαίνεται να πτοείται και ταράζει για ακόμη μια φορά τα νερά του βρετανικού θρόνου.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που πρόσκεινται στο παλάτι και που επικαλείται η βρετανική Daily Mail, το νέο διαδικτυακό εγχείρημα θα αποτελέσει μια «μεγάλη πρόκληση» για τον Λόρδο Τσάμπερλεν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο κορυφαίος βασιλικός αξιωματούχος πρέπει να αποφασίσει αν θα αναλάβει να αντιμετωπίσει το ζεύγος Σάσεξ ή θα αφήσει και αυτή τη λεπτομέρεια να παραπέσει προκειμένου να προστατευτεί η ήδη εύθραυστη οικογενειακή γαλήνη.

Η αυξανόμενη διαμάχη επικεντρώνεται στην απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να αντικαταστήσουν τον ιστότοπό τους Archewell -το όνομα ομπρέλα για όλες τις φιλανθρωπικές και επιχειρηματικές τους προσπάθειες- με το “Sussex.com”. Η νέα αρχική σελίδα για το «Γραφείο του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ » αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, απεικονίζεται μονάχα το οικόσημο που είχε δημιουργηθεί για τη Μέγκαν πριν το γάμο της ενώ εάν πλοηγηθεί κανείς μπορεί να διαβάσει τις λαμπερές βιογραφίες του ζευγαριού καθώς και τα τελευταία νέα τους.

Κατάφορη παραβίαση της «σύσκεψης του Σάντριγχαμ»

Μετά τη λεγόμενη «σύσκεψη κορυφής του Σάντριγχαμ» το 2020, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ συμφώνησαν με τη βασίλισσα Ελισσάβετ να αποχωρήσουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μην χρησιμοποιήσουν τους τίτλους Αυτού Μεγαλειότητα για επαγγελματικούς σκοπούς ή να ανταλλάξουν τις βασιλικές τους σχέσεις.

Πολλοί αναλυτές της βασιλικής οικογένειας όμως πιστεύουν ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των υποτιθέμενων όρκων που έδωσαν τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν στη Βασίλισσα όταν παραιτήθηκαν από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020. Μάλιστα, πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι καπηλεύονται τη βασιλική καταγωγή του Χάρι για εμπορικό κέρδος. Άλλοι περιέγραψαν την κίνηση ως προδοσία της συμφωνίας.

Από την πλευρά της, μια πηγή κοντά στο ζευγάρι απέρριψε τους ισχυρισμούς και υπερασπίστηκε τη χρήση των βασιλικών τους τίτλων. Σε δηλώσεις αναφέρει ότι «Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είναι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ. Αυτό είναι γεγονός. Είναι το επώνυμο τους ».

Το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά ένας από τους αναλυτές ανέφερε «Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε σημαντικότερα ζητήματα αυτή την περίοδο και δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτό. Ο Βασιλιάς έχει άλλα πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Αυτού Μεγαλειότητα είναι άλλη μια διαμάχη με τον γιο του. Αλλά αυτό δεν θα πάει καθόλου καλά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό