17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η «πριγκίπισσα του λαού» Κέιτ έγινε 42

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κάθριν Ελίζαμπεθ Μίντλετον, γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1982 και πρόκειται για ένα από τα μέλη της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Παντρεύτηκε το 2011 τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Ουίλιαμ, Πρίγκιπα της Ουαλίας και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά. 

Η Κέιτ, η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα κλειδιά για τη δημοτικότητα του στέμματος στην κοινή γνώμη. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time στα «Πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως» για το έτος 2012.

Το ιδιαίτερο δώρο του Καρόλου

Ενώ ο σύζυγός της Γουίλιαμ συνήθως της αγοράζει κοσμήματα, φέτος φαίνεται ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα της κάνει το ωραιότερο δώρο καθώς σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η βρετανική Daily Mail μπορεί να δώσει στην νύφη του προαγωγή και έτσι να σφραγίσει τη σημασία που δίνει στην εικόνα της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλές συζητήσεις γίνονται στους βασιλικούς κύκλους ότι ο Κάρολος μπορεί ακόμη και να σφραγίσει τη νέα θέση της νύφης του στο εγγύς μέλλον διορίζοντάς τη Βασιλική Κυρία του Τάγματος του Γκάρτερ, του παλαιότερου και ανώτερου Τάγματος Ιπποτισμού στη Βρετανία, που ιδρύθηκε από τον Εδουάρδο Γ’ πριν από σχεδόν 700 χρόνια, εμπνευσμένο από τις ιστορίες του Βασιλιά Αρθούρου και τη γενναιοδωρία των Ιπποτών του Στρογγυλής Τραπέζης.

Ο διορισμός, που επέλεξε προσωπικά ο μονάρχης αφορά στην αφοσίωση αλλά και τις υπηρεσίες που έχει δείξει η Κάθριν τόσα χρόνια στο στέμμα> Μάλιστα με αυτή του την κίνηση παγιώνει τη θέση της δίπλα στη βασίλισσα Καμίλα, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα αλλά και τους Βασιλικούς Ιππότες όπως τον σύζυγό της Πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον Πρίγκιπα Εδουάρδο.

Η πριγκίπισσα Κάθριν παρακολουθεί πάντα την ετήσια πομπή στην Garter Day, όπου ο Βασιλιάς, οι Ιππότες και οι Κυρίες του περπατούν από το Κάστρο του Ουίνδσορ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με τις μεγάλες βελούδινες ρόμπες τους και τα καπέλα στρουθοκαμήλου..

Έτσι, όπως υποστήριξαν πολλά ανώτερα στελέχη στο παλάτι «μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια απαράμιλλης βασιλικής υπακοής, της αξίζει μια θέση στις τάξεις τους».

Πόσο κόστισαν οι εμφανίσεις της Κέιτ Μίντλετον το 2023

Χιλιάδες ευρώ επιβαρύνει τον royal προϋπολογισμό κάθε εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον. Ο ρόλος της στην οικογένεια έχει αναβαθμιστεί και η ίδια έχει αποδείξει ότι είναι το πιο δυνατό χαρτί της, όσο κι αν αυτό ενοχλεί… Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, η Κέιτ ανέλαβε έναν νέο ρόλο, αυτό της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το 2022 ήταν η πιο “σπάταλη” για την πριγκίπισσα της Ουαλίας ή αλλιώς την πριγκίπισσα του λαού όπως χαρακτήριζαν την προκάτοχό της πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το κόστος της γκαρνταρόμπας της για το 2022 ανήλθε σε 176.664 λίρες. Η επιστροφή στις τακτικές βασιλικές δεσμεύσεις και τις περιοδείες στο εξωτερικό μετά το τέλος της πανδημίας Covid-19 προκάλεσε μια κατακόρυφη αύξηση των δαπανών της για ρούχα, με το 2022 να ξεπερνά την προηγούμενη πιο ακριβή χρονιά της που ήταν το 2017, όπου φόρεσε νέα ρούχα αξίας 119.000 λιρών.

Το 2023 περιόρισε τις ενδυματολογικές δαπάνες κατά 18.00 λίρες, ενώ συνηθίζει να ανακυκλώνει τις εμφανίσεις της κάνοντας μικρές αλλαγές με τα αξεσουάρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό