24.1 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Η πριγκίπισσα Σαρλίν και οι παράνομοι μετανάστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σάλος προκλήθηκε στους κατοίκους του πριγκιπάτου του Μονακό με την αποκάλυψη της είδησης ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν προσλάμβανε παράνομους μετανάστες  με εξευτελιστικούς μισθούς όταν η ίδια επιδιδόταν σε σπατάλες με επίδομα προσωπικών της δαπανών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail, την αποκάλυψη έκανε ο πρώην λογιστής του πρίγκιπα Αλβέρτου, Κλοντ Παλμέρο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά του παλατιού για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αλλά παραιτήθηκε τον Ιούλιο, αφού βρέθηκε στο στόχαστρο ιστοσελίδας για σκάνδαλο διαφθοράς.

Τα «μυστικά του σημειωματάρια» που περιγράφουν λεπτομερώς τις δαπάνες της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έχουν πλέον κοινοποιηθεί στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Παλμέρο ανησυχούσε ιδιαίτερα για τους «παράνομους μετανάστες» που απασχολούσε η πριγκίπισσα. Μάλιστα δεν απέκρυψε ότι το χρηματικό ποσό που λάμβαναν ήταν 100 ευρώ την ημέρα σε αντίθεση με το 1 εκατομμύριο ευρώ που λάμβανε η ίδια ως πριγκιπικό επίδομα.

«Η Αυτού Υψηλότητά της, Πριγκίπισσα του Μονακό υποχρεώνει τους ανθρώπους να εργάζονται όταν εκείνοι δεν συμμορφώνονται», προειδοποίησε ο Παλμέρο τον πρίγκιπα Αλβέρτο, αναφερόμενος επίσης σε «μια γυναίκα των Φιλιππίνων που δένει τα σκυλιά στη μπανιέρα».

Σε μια επιστολή που γράφτηκε τον Ιανουάριο του 2017, είπε ότι ένας άλλος υπάλληλος από τις Φιλιππίνες ήταν «παράνομος εδώ και πέντε χρόνια», παρά το γεγονός ότι είχε αποκλειστικά τουριστική βίζα ενός μήνα.

Αποκάλυψε δε ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν πλήρωνε τον προσωπικό της σεφ 250 ευρώ την ημέρα τον κουμπαρά, είπε ο Παλμέρο, ενώ η οικογένειά της στη Νότια Αφρική λάμβανε επίσης εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από επιδόματα λόγω οικογενειακής σχέσης.

Μυστικές πληρωμές του Αλβέρτου σε σύζυγο, ερωμένες και παιδιά

Σύμφωνα με την Le Monde που απέκτησε πρόσβαση στα σημειωματάρια του πρώην διαχειριστή των οικονομικών του πριγκιπάτου, Κλοντ Παλμερό, μέσα σε αυτό υπήρχαν αναφορές για μυστικές πληρωμές του πρίγκιπα.

Ο Αλβέρτος εμφανίζεται πάρα πολύ γενναιόδωρος, ιδιαίτερα προς τις γυναίκες της ζωής του. Όπως τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Σαρλίν, αλλά και την πρώην ερωμένη του που συνέχισε να επωφελείται από τη γενναιοδωρία του, όπως και τα δύο παιδιά που είχε εκτός γάμου, πριν γνωρίσει τη Σαρλίν, η οποία φαίνεται ότι δεν ήξερε για αυτές τις πληρωμές, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αποκαλύψεις είναι τρομερά επιζήμιες για τον Αλβέρτο, καθώς μέσα από αυτές εμφανίζεται ως ένας αδύναμος μονάρχης που τον «σέρνουν» οι γυναίκες στη ζωή του, συμπεριλαμβανομένων των δύο αδελφών του, της πριγκίπισσας Στεφανί, 58 ετών, και της πριγκίπισσας Καρολίνας, 67 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό