16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της με κομψό bridal look

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί μέχρι τώρα να είχαμε συνηθίσει οι βασιλικοί γάμοι να έχουν χαρακτηριστικό τους την πολυτέλεια και να παραπέμπουν σε παραμύθι, ωστόσο η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου και ο σύντροφός της, Nicholas Bagory έκαναν τη διαφορά!

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου και ο Nicholas Bagory πριν από λίγα 24ωρα παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της πόλης του Λουξεμβούργου έχοντας στο πλευρό τους  τις οικογένειές τους και πλήθος κόσμου.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον γάμο του ζευγαριού ήταν η νύφη και κυρίως η στυλιστική της επιλογή καθώς η πριγκίπισσα απαρνήθηκε τα συνήθη φορέματα και επέλεξε μια κρεμ ολόσωμη φόρμα με μία ταιριαστή κοντή κάπα.

Όσο για τον γαμπρό, προτίμησε ένα μπλε κοστούμι με θαλασσί γραβάτα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ακολουθήσουν τις «παραδόσεις» καθώς λίγες ημέρες αργότερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ο θρησκευτικός γάμος με όλη τη δόξα που αρμόζει στο πριγκιπικό ζευγάρι.

Μετά την τελετή, το λαμπερό ζευγάρι στάθηκε στα σκαλιά έξω από το Δημαρχείο και χαιρέτησε τους βασιλικούς θαυμαστές που είχαν συγκεντρωθεί για να τους δουν.

Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας του Λουξεμβούργου δημοσίευσε διάφορες εικόνες από το ευτυχές γεγονός, μέσα από την τελετή αλλά και από τον χαιρετισμό στο πλήθος.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει τον αρραβώνα του τον περασμένο Νοέμβριο. Η επίσημη ανακοίνωση έγραφε: «Οι Αυτού Βασιλικές Υψηλότητες, ο Μέγας Δούκας και η Μεγάλη Δούκισσα έχουν την μεγάλη χαρά να ανακοινώσουν τον αρραβώνα της κόρης τους, της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας πριγκίπισσας Αλεξάνδρας με τον κύριο Nicholas Bagory».

 

Ποια είναι όμως η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα;

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, η οποία είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, πέρα από ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, εργάζεται επίσης ως γλωσσολόγος.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό βιογραφικό της, η Αλεξάνδρα μιλάει άπταιστα τέσσερις γλώσσες, μεταξύ των οποίων την επίσημη γλώσσα του Λουξεμβούργου, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά. Μπορεί επίσης να επικοινωνήσει στα γερμανικά και τα ιταλικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της – τις οποίες πραγματοποίησε στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιρλανδία, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις διεθνείς σχέσεις και τις συγκρούσεις.

Έκανε ακόμη και πρακτική άσκηση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, όταν το Λουξεμβούργο ήταν ένα από τα μη μόνιμα μέλη τους. Αφιερώνει τον χρόνο της στην εθελοντική εργασία σε οργανώσεις προσφύγων και αγαπά τον αθλητισμό, καθώς είναι ενθουσιώδης σκιέρ, χορεύτρια και τενίστρια.

Όσο για τον σύζυγό της, τον 33χρονο Νίκολας, ο οποίος μεγάλωσε στη Βρετάνη της Γαλλίας, εργάζεται σε κοινωνικά και πολιτιστικά προγράμματα στο Παρίσι όπου έχει την έδρα του.

Μέχρι την ηλικία των 20 ετών, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα ήταν αποκλεισμένη από την σειρά διαδοχής στο θρόνο. Αυτό όμως άλλαξε, το 2011, όταν ο μεγάλος δούκας Χένρι υιοθέτησε την απόλυτη πρωτογονία, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι απόγονοί του θα μπορούσαν να είναι στη σειρά διαδοχής για το θρόνο, ανεξαρτήτως φύλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό