17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η πλατφόρμα X θα συλλέγει βιομετρικά στοιχεία και δεδομένα απασχόλησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, γνωστή παλαιότερα ως Twitter, θα αρχίσει να συλλέγει βιομετρικές πληροφορίες και πληροφορίες απασχόλησης των χρηστών της, σύμφωνα με μια ενημέρωση της Πέμπτης στην πολιτική απορρήτου της εταιρείας.

Η X δήλωσε ότι οι αλλαγές δεν έχουν προς το παρόν εφαρμοστεί και θα τεθούν σε ισχύ στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η πρόσφατα ενημερωμένη πολιτική απορρήτου της εταιρείας, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει και επεξεργάζεται τις πληροφορίες των χρηστών, αναφέρει τώρα ότι η εταιρεία μπορεί να αποθηκεύει και να χρησιμοποιεί βιομετρικά δεδομένα «για λόγους ασφάλειας, προστασίας και ταυτοποίησης».

Δεν είναι σαφές πώς η X σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις βιομετρικές πληροφορίες των χρηστών.

Οι πλατφόρμες τείνουν να βασίζονται σε βιομετρικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και σαρώσεις προσώπου, για την πιστοποίηση της ταυτότητας των ανθρώπων όταν συνδέονται ή, στην περίπτωση μιας τράπεζας ή μιας εταιρείας πληρωμών, όταν οι χρήστες πραγματοποιούν μια συναλλαγή.

Η X θα μπορούσε θεωρητικά να συλλέγει βιομετρικές πληροφορίες από τους χρήστες μέσω των φωτογραφιών ή του βίντεο τους, ζητώντας τους να ενεργοποιήσουν την κάμερά τους. Ωστόσο, δεν έχει εξηγήσει ακόμη πώς θα λειτουργούσε το σύστημα.

Η εταιρεία λέει ότι μπορεί επίσης να συλλέγει και να χρησιμοποιεί δεδομένα σχετικά με το ιστορικό απασχόλησης και τις προτιμήσεις των ανθρώπων για να προτείνει θέσεις εργασίας, θέτοντας ενδεχομένως την εφαρμογή σε τροχιά ανταγωνισμού με το LinkedIn που ανήκει στη Microsoft.

: CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό