23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η παραγωγική AI στην υπηρεσία της πορνογραφίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανέκαθεν η βιομηχανία του πορνό έπαιζε σημαντικό ρόλο στην δοκιμή και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα το Internet και τα formats των περασμένων δεκαετιών ή πιο πρόσφατα στην εξέλιξη των VR headsets. Επομένως, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό που έχει στηθεί γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η τελευταία είδηση μας έρχεται από την πασίγνωστη πορνοστάρ Riley Reid, η οποία αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της παραγωγικής AI για να δημιουργήσει μια οnline πλατφόρμα όπου οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν με ψηφιακές εκδόσεις των αγαπημένων τους performers. Η πλατφόρμα ονομάζεται Clona.AI και σε αντίθεση με άλλες υλοποιήσεις, τα συγκεκριμένα avatars έχουν εκπαιδευτεί με την πλήρη συγκατάθεση των πορνοστάρ που μάλιστα οι τελευταίοι έχουν άμεσο λόγο σε οτιδήποτε θα επιτρέπεται να κάνουν οι AI κλώνοι τους.

Τα AI avatars του Clona.AI έχουν στηθεί με βάση το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Llama 2 της Meta, ενώ εκπαιδεύτηκαν και παραμετροποιήθηκαν αναλυτικά για να αντικατοπτρίζουν πλήρως την προσωπικότητα του κάθε πορνοστάρ, δημιουργού περιεχομένου ή influencer. Η Riley Reid εξηγεί πως το δικό της μοντέλο εκπαιδεύτηκε αρχικά με βάση τις δικές της παρουσίες σε online μέσα (π.χ. συνεντεύξεις, YouTube s, x-rated s, podcasts) και έπειτα συνομιλούσε η ίδια μαζί του για να το τελειοποιήσει.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε η Reid στην 404 Media, δήλωσε τα εξής:

Η πραγματικότητα είναι πως η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ήδη εδώ και αν δεν φτιάχναμε την Clona, τότε θα ερχόταν κάτι άλλο. Όταν άλλοι χρησιμοποιούν τα deepfakes ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο δεν έχω δώσει την συγκατάθεση μου, τότε κάποιος κλέβει την εμφάνιση μου και με εκμεταλλεύεται χωρίς να κερδίζω τίποτα. Επομένως, όταν μου παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία (σ.σ. το Clona) ενθουσιάστηκε διότι ένιωσα πως έχω την δυνατότητα να αποτελέσω μέρος των τεχνολογικών εξελίξεων.

Αν και τα AI avatars θα μπορούν να μιλούν βρώμικα, ο βαθμός στον οποίο θα γίνεται αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις του δημιουργού και όχι από αυτές του χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει έλεγχος στο τι μπορεί να ειπωθεί και τι όχι, ενώ στην πορεία οι δημιουργοί των avatars θα μπορούν να επέμβουν για να επεξεργαστούν τον τρόπο απόκρισης.

Θα μπορώ να δω πως απαντά στους χρήστες και να επεξεργαστώ τον τρόπο αν πιστεύω πως εγώ δεν θα ανταποκρινόμουν ποτέ έτσι στην πραγματικότητα. Στην αρχή, βέβαια, εστιάσαμε περισσότερο στον έλεγχο της σωστής γνώσης των γεγονότων (π.χ. πως ονομάζονται τα σκυλιά μου). Σίγουρα, όμως, το AI avatar μου δεν θα συζητά επικίνδυνες σεξουαλικές πράξεις με τους χρήστες. Νιώθω ότι θα παίξουμε πολύ σημαντικό ρόλο στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από την κοινωνία, διότι η βιομηχανία του πορνό πάντοτε ήταν μπροστά. Αυτό έγινε και με το Internet και γενικά ο κόσμος του πορνό έχει ενσωματώσει τόσες πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση, το Clona.AI χρεώνει $30/μήνα για να πραγματοποιείς «προσωπικές συζητήσεις» με ψηφιακές εκδόσεις γνωστών πορνοστάρ, δημιουργών περιεχομένου και influencers, ενώ θα υπάρχει και δωρεάν πακέτο που προσφέρει 5 γραπτά μηνύματα τον μήνα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό