24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η παρέμβασή μας δεν βάζει νέους φόρους

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρώτη ανασκόπηση για το μήνα Νοέμβριο, ανήρτησε στο Facebook ο πρωθυπουργός. Με τον τίτλο «Αισθάνομαι πως ο Νοέμβριος ήρθε πολύ γρήγορα», ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως το κυβερνητικό έργο προχωράει πολύ γρήγορα. 

Αναφέρεται στη μείωση της ανεργίας  τον Σεπτέμβριο, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έπεσε στο 10%, την ώρα που τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ήταν στο 12,1% και τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν στο 16,8%.

Κάνει μάλιστα ειδική μνεία στην ανεργία των νέων και των γυναικών, που μειώνεται, όπως λέει, με ταχύτατους ρυθμούς.

Στη συνέχεια, μιλά για την «εμβληματική», όπως την χαρακτηρίζει παρέμβαση στον τομέα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Τονίζει ότι η παρέμβαση «είναι απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη χωρίς να αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει όλες τις αναγκαίες εξαιρέσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες, ΑμεΑ και κατοίκους μικρών κοινοτήτων», ενώ υπογραμμίζει ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες».

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως είχε προειδοποιήσει τις πολυεθνικές ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία», να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές χωρίς να δικαιολογούν την αύξηση.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό