16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ουκρανία παρασημοφορεί τον Αλέν Ντελόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ουκρανία απονέμει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Τάγματος Αξίας στον Γάλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν, 88 ετών, ο οποίος δίνει μάχη για την υγεία του, ανακοίνωσε η πρεσβεία του Κιέβου στο Παρίσι, χαιρετίζοντας την υποστήριξή του απέναντι στη ρωσική εισβολή.

«Από την πρώτη ημέρα του πολέμου, ο Ντελόν μίλησε πολύ υπέρ της Ουκρανίας. Για εμάς, είναι ένα σύμβολο, είναι σημαντικό», τόνισε η ουκρανική πρεσβεία.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο Ντελόν είχε συμμετάσχει σε διαδραστική ανταλλαγή απόψεων με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, (πρώην ηθοποιός και ο ίδιος), το 2022, και ότι είχε επίσης διαβάσει κείμενα του Ουκρανού ποιητή Τάρας Σεβτσένκο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Το βραβείο ανακοινώθηκε από τον πρέσβη του Κιέβου στο Παρίσι Vadym Omelchenko στο γαλλόφωνο παγκόσμιο κανάλι TV5 Monde. «Κύριε Ντελόν, αγαπητέ Αλέν, γνωρίζω ότι βρίσκεστε σε μια όχι και τόσο απλή κατάσταση και θέλω να σας πω ότι δεν είστε μόνος σας», είπε ο πρέσβης. «Έχετε πολλούς θαυμαστές και ανθρώπους που σας αγαπούν. Εγώ και οι άνθρωποί μου, είμαστε πάντα στο πλευρό σου», πρόσθεσε.

Ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε κλασικές ταινίες όπως «Swimming Pool», «The Leopard», «Purple Noon» κ.ά., βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση όσον αφορά την υγεία του, από τότε που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό