16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά, μετά από 13 χρόνια καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την Κλιματική Αλλαγή, τις επιπτώσεις της στον τουρισμό και τα ελληνοτουρκικά ενόψει της συνάντησής του με τον Ερντογάν

«Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά. Μετά από 13 χρόνια καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας. Εχουμε ρεκόρ φέτος στον τουρισμό», τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον τουρισμό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα, για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Χρειάζεται μια παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική αλλαγή». Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο, είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, μετά και την χθεσινή ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και την συνάντηση σε λίγη ώρα των δύο ηγετών, είπε: «Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε όσον αφορά τα εδαφικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό