18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η οικογένεια Μητσοτάκη και η Μαρινέλλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα τραγούδι που γράφτηκε, το 1972, μέσα στη δικτατορία και επί μήνες το εξέταζαν πολύπλευρα οι φωστήρες της λογοκρισίας, συγκαταλεγόταν στα αγαπημένα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρόκειται για το «Συμβιβαζόμαστε» το οποίο ερμηνεύει μοναδικά έως σήμερα η Μαρινέλλα και ο πρώην Πρωθυπουργός το αφιέρωνε όταν πήγαινε να την ακούσει στα διάφορα κέντρα διασκέδασης.

Ενδιαφέρον ήταν, όπως μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης,  ότι ο πατήρ Μητσοτάκης τραγουδούσε το ρεφραίν και ως αγορητής στη Βουλή, διακρινόμενος- όπως οι περισσότεροι πολιτικοί της εποχής- για το ο ή ω που περιλάμβανε στις λέξεις του : «Πρέπει να σπάσωμε τις αλυσίδες, δεν έχομε καιρό γι΄άλλες ελπίδες…» αντί του «πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες, δεν έχουμε καιρό γι΄ άλλες ελπίδες».

«Συμβιβαζόμαστε, δε χωριζόμαστε»

Το απολάμβανε δε ιδιαιτέρως, όταν κάποιος το παρατηρούσε, ενώ το χειροκροτούσε στα σχετικά επιθεωρησιακά νούμερα. Παρότι οι στίχοι εστιάζουν στον αδιέξοδο δεσμό δύο ανθρώπων χωρίς αναφορά στην αφετηρία της σχέσης («σαν συναντιόμαστε δεν κοιταζόμαστε ούτε σαν φίλοι…»), εν τούτοις προκρίνουν εξ΄ αρχής τη διάρρηξη ως αναγκαιότητα απέναντι στην υποκρισία: «Συμβιβαζόμαστε, δε χωριζόμαστε κι αυτό είναι λάθος. Υποκρινόμαστε πως αγαπιόμαστε τάχα με πάθος».

Επιπλέον ο Μητσοτάκης εμπνεόμενος από το ρητό: «αν δεν σπάσομε αυγά, δεν φτιάχνομε ομελέτα», το οποίο επίσης συχνώς επικαλούνταν στους λόγους του, θεωρούσε ότι το τραγούδι ταίριαζε γάντι με την πολιτική του ιδιοσυγκρασία.

Συνεπώς η πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου Μαρέβας Γκραμπόφσκι στη μουσική παράσταση της Μαρινέλλας αναδεικνύει και τη διαχρονικότητα της κορυφαίας καλλιτέχνιδας και τη διαχρονική επιλογή του ακροατηρίου στο πρόσωπο της, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε στη σύζυγό του το ερωτικό τραγούδι «Καμιά φορά» που ερμήνευσε ζωντανά η Μαρινέλλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό