17.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η Νορβηγία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νορβηγία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στη Δυτική Ευρώπη και ανακοίνωσε πως προχωρά σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια που η Νορβηγία ευθυγραμμίζεται με τη στάση άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου με στόχο την αύξηση των τιμών.
Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στην αγορά πετρελαίου. Τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές επωφελούνται από μια σταθερή αγορά. Έχουμε δηλώσει προηγουμένως ότι θα εξετάσουμε τη μείωση της παραγωγής της Νορβηγίας εάν αρκετές μεγάλες χώρες παραγωγής εφαρμόσουν σημαντικές περικοπές.
Έτσι θα μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου στη Νορβηγία κατά 250.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο και κατά 134.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στο δεύτερο μισό του 2020. Επιπρόσθετα, η έναρξη της παραγωγής σε αρκετά κοιτάσματα θα καθυστερήσει μέχρι το 2021,
δήλωσε η υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας, Tina Bru.1Σύμφωνα με την Bru, η μείωση των 250.000 βαρελιών ημερησίως θέτει το ανώτατο όριο για την παραγωγή πετρελαίου στα 1.609.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, το ανώτατο όριο θα είναι 1.725.000 βαρέλια την ημέρα.
Κατά συνέπεια, η συνολική παραγωγή της Νορβηγίας, τον Δεκέμβριο του 2020, θα είναι 300.000 βαρέλια λιγότερο την ημέρα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί,
πρόσθεσε η Bru, η οποία σημείωσε πως οι νέοι κανονισμοί θα λήξουν στα τέλη του 2020.
Η Νορβηγία αναμένει ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξάνεται σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμπτει. Η Shell ωστόσο έχει διαφορετική άποψη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό