24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η νέα AC Cobra GT Roadster έχει κλασική εμφάνιση και σύγχρονη τεχνολογία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η βρετανική εταιρεία AC Cars συμπληρώνει τα 122 χρόνια ζωής και έτσι την ερχόμενη άνοιξη θα παρουσιάσει την καινούργια εκδοχή του πιο εμβληματικού της μοντέλου, της Cobra.
Η επίσημη ονομασία του θα είναι AC Cobra GT Roadster, θα διαθέτει την κλασική εμφάνιση που έκανε τη Cobra διάσημη σε όλον τον κόσμο, αλλά θα έχει ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο από χωροδικτύωμα αλουμινίου. Το οποίο δεν θα εξασφαλίζει μόνο αυξημένη ακαμψία αλλά και μεγαλύτερους χώρους. Οι οποίοι προκύπτουν και από την αύξηση του μεταξονίου στα 2.570 χιλιοστά.

Από την άλλη παραδοσιακή θα είναι η επιλογή για τον κινητήρα, καθώς πρόκειται για έναν V8 που αποδίδει 663 ίππους και 780 Nm και μέχρι στιγμής είναι άγνωστης προέλευσης. Το πιθανότερο όμως είναι πως θα είναι της Ford, καθώς πέρα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων θα είναι διαθέσιμος και με ένα αυτόματο 10 σχέσεων σαν και αυτό που έχει στη γκάμα της η Ford.
Όσο για τις επιδόσεις και από τη στιγμή που το βάρος θα είναι μόλις 1.500 κιλά το 0-100 θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4,0 δεύτερα.

Πρόοδος και εκσυγχρονισμός υπάρχει και σε έναν άλλο τομέα, μιας και η καινούργια Cobra δεν θα είναι σπαρτιάτικη όπως η διάσημη πρόγονός της αλλά θα έχει και κλιματισμό και σύστημα infotainment, καθώς και ηλεκτρικά παράθυρα, ενώ προαιρετικά θα είναι διαθέσιμη και με hardtop.  
Αν σας αρέσει πάντως η ιδέα μιας σύγχρονης Cobra μπορείτε ήδη να προ-παραγγείλετε την καινούργια δίνοντας μια προκαταβολή 2.500 λιρών, ενώ θα έχετε και τη δυνατότητα να τη διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό