14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η νέα τάση του Tik tok που «σώζει» την τσέπη σας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ακρίβεια αποτελεί τον εφιάλτη κάθε νοικοκυριού, καθώς οι τιμές  αυξάνονται συνεχώς και τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μια στρατηγική αγορών που όπως φαίνεται μειώνει σημαντικά το κόστος στα μηνιαία έξοδα του σούπερ μάρκετ  και ονομάζεται μέθοδος «6-1», που κάνει θραύση στα social και συγκεκριμένα στον Tik Tok, προσελκύει το ενδιαφέρον. 

Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση, που επινοήθηκε από τον σεφ με έδρα τη Νέα Υόρκη και δημοφιλή δημιουργό περιεχομένου Will Coleman, δίνει ελπίδα στους καταναλωτές που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό τους για να αντιμετωπίσουν τις «φουρτουνιασμένες θάλασσες» του πληθωρισμού.

Τι είναι η μέθοδος 6-1

Η στρατηγική 6-1 είναι ένας καλά δομημένος οδηγός που χωρίζει τη λίστα αγορών στα καταστήματα ανά τμήματα . Ενθαρρύνει τους καταναλωτές να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, δηλαδή στην λίστα των 5 βάζουμε τα απαραίτητα π.χ λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνη, άμυλο και όσπρια και επιτρέπεται ένα «διασκεδαστικό» προϊόν για την προσωπική μας απόλαυση όπως γλυκά ή σνακ. 

Δίνοντας μεγάλη έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, η προσέγγιση όχι μόνο προάγει την υγεία αλλά και την οικονομική σύνεση. Πρακτικά ωθεί τους αγοραστές στο να απομακρυνθούν από προσυσκευασμένα, επεξεργασμένα προϊόντα, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι πολύ πιο ακριβά και τις περισσότερες φορές δεν προσφέρουν και τίποτα.

Με τη μέθοδο «6-1» δεν κάνετε όμως απλά οικονομία. Στην ουσία αποτελεί και ένα πείραμα, μια πρόσκληση να αγκαλιάσετε τη σπιτική μαγειρική πέρα ​​από την ευκολία αλλά και το κόστος του φαγητού που προσφέρει το «έξω».

 Είναι μια στρατηγική, ένα ευέλικτο εργαλείο στη σύγχρονη κουζίνα που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα νοικοκυριά και σε κάθε τρόπο ζωής. Μέσω της πλατφόρμας του TikTok, ο Coleman δείχνει πώς αυτή η μέθοδος, που εφαρμόστηκε σε ένα παντοπωλείο Publix, απέφερε συνολικό λογαριασμό 93,40 $, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από το μέσο κόστος μια κλασσικής βόλτας στο σούπερ μάρκετ.

Μαγειρέψτε στο σπίτι

Ο απώτερος στόχος της μεθόδου 6-1 είναι να καταρρίψει τα εμπόδια της σπιτικής μαγειρικής, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι είναι ένα ακριβό ή τρομακτικό εγχείρημα. Σε έναν κόσμο όπου οι τιμές των τροφίμων έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος η προσέγγιση του Coleman προσφέρει μια σωτηρία, προωθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και μια βελτιωμένη εμπειρία αγορών. Είναι μια απλή αλλά ταυτόχρονα ισχυρή υπενθύμιση ότι τα θρεπτικά τρόφιμα δεν είναι συνώνυμα και της υπερβολικής δαπάνης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό