16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η νέα πολύ χρήσιμη λειτουργία Copy Link to Text

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Chrome 90, η οποία έφερε αρκετές σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως η προεπιλογή της έκδοσης των ιστοσελίδων στο πρωτόκολλο HTTPS και η υποστήριξη του AV1 encoder για βελτίωση της ποιότητας των τηλεδιασκέψεων στις αργές συνδέσεις, αλλά όπως πάντα, υπάρχουν και κάποια εξτραδάκια που δεν ανοίγουν απευθείας στους χρήστες.

Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα να διαλέξεις συγκεκριμένο απόσπασμα από μια ιστοσελίδα (π.χ. μερικές γραμμές από ένα άρθρο) και να μοιραστείς link με τις επαφές σου που όταν το ανοίξουν θα μεταφερθούν απευθείας στο συγκεκριμένο τονισμένο κείμενο (highlight). Η λειτουργία Copy Link to Text μπορεί να ενεργοποιηθεί από τα flags του Chrome γυρνώντας τον διακόπτη στο “enabled” από την παρακάτω διεύθυνση:

chrome://flags/#copy-link-to-text

Αφότου την ενεργοποιήσετε, μπορείτε να κάνετε highlight το κείμενο που θέλετε και στη συνέχεια με δεξί κλικ θα δείτε την επιλογή “Copy Link to Highlight”. Πατώντας σε αυτήν θα γίνεται αντιγραφή του συνδέσμου και με επικόλληση π.χ. σε κάποιο chat, ο παραλήπτης θα μεταφέρεται απευθείας στο συγκεκριμένο σημείο της ιστοσελίδας που θέλετε να δει.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό