21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η νέα λειτουργία αναζήτησης της Google

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google πειραματίζεται με διαφορετικούς τρόπους αναζήτησης στα smartphones από την απαρχή του λειτουργικού συστήματος Android και η τελευταία απόπειρα περιλαμβάνει τη σχεδίαση κύκλων. Το Circle to Search επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάσουν έναν κύκλο γύρω από πληροφορίες στην οθόνη της συσκευής τους για να αναζητήσουν το στοιχείο που επισημαίνεται. Παρότι η λειτουργία ονομάζεται επίσημα Circle to Search, μπορείτε επίσης να επισημάνετε κείμενο και να μουτζουρώσετε πάνω σε στοιχεία αντί να σχεδιάσετε οβάλ σχήματα για να ενεργοποιήσετε τη νέα επιλογή αναζήτησης.

Η λειτουργία Circle to Search λειτουργεί οπουδήποτε στη συσκευή σας, αλλά θα πρέπει να κρατήσετε παρατεταμένα πατημένο το home button ή τη γραμμή πλοήγησης για όσους χρησιμοποιούν χειρονομίες για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πριν αρχίσετε να κυκλώνετε αντικείμενα. Η Google διαφημίζει αυτή τη λειτουργία ως πιο βολική εναλλακτική λύση για την εναλλαγή μεταξύ διαφόρων εφαρμογών, όπως η λήψη screenshots με αντικείμενα και στη συνέχεια τη χρήση του Google Lens.

Το Circle to Search αξιοποιεί τη λειτουργία πολλαπλών αναζητήσεων της Google με Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία είναι ενσωματωμένη στο Google Lens και έκανε το ντεμπούτο της το 2022. Το Multisearch υποστηρίζει πολυτροπικά ερωτήματα αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τόσο κείμενο όσο και εικόνες και να αλλάζετε τις παραμέτρους αναζήτησης μέσα στην εφαρμογή Google. Μπορείτε πλέον να κάνετε πιο διαφοροποιημένες ερωτήσεις που καλύπτουν έννοιες, ιδέες ή θέματα. Η Google θα παρέχει τακτοποιημένες συνοπτικές απαντήσεις απευθείας στο πλαίσιο απάντησης χωρίς να χρειάζεται να κάνετε scroll στις σελίδες των πληροφοριών.

Το Circle to Search θα είναι παγκοσμίως διαθέσιμο στις 31 Ιανουαρίου και θα είναι αποκλειστικό για τη σειρά Pixel 8 και τη νέα σειρά Samsung Galaxy S24 κατά το λανσάρισμα. Η λειτουργία αναμένεται να έρθει σε περισσότερα “premium Android smartphones” αργότερα φέτος. Η ενημερωμένη λειτουργία πολλαπλής αναζήτησης μέσα στην εφαρμογή Google App είναι διαθέσιμη τόσο για τους χρήστες Android όσο και για τους χρήστες iOS στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό