21.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Μπαρτσελόνα πήρε το αβαντάζ επί του Ολυμπιακού σε «νεκρό» χρόνο και έκανε το 2-1 τις νίκες στα πλέι οφ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ισπανική ομάδα επικράτησε με 82-80 στην παράταση στο ΣΕΦ

Με βολές σε… νεκρό χρόνο η Μπαρτσελόνα κέρδισε τον Ολυμπιακό με 82-80 στην παράταση στο ΣΕΦ και έκανε το 2-1 στις νίκες, παίρνοντας το αβαντάζ στα πλέι οφ της Euroleague.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, οι άμυνες πρωταγωνιστούσαν και η Μπαρτσελόνα απλά βρήκε τα μεγάλα σουτ που χρειαζόταν στο τέλος εκμεταλλευόμενη και το άγχος των «ερυθρόλευκων» το οποίο έφερε τραγικές κακές αποφάσεις του Γκος στην επίθεση και του Πετρούσεφ στην τελευταία άμυνα του ματς που έδωσε βολές στον Πάρκερ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ενέργεια της ατμόσφαιρας των οπαδών του, αλλά η Μπαρτσελόνα με την εμπειρία των Λαπροβίτολα και Βέσελι δεν το επέτρεψε (4-8, 5’). Μετά το τάιμ άουτ ο Μπαρτζώκα έδωσε κατεύθυνση στους παίκτες να ακουμπάνε τη μπάλα στα χέρια του Φαλ και ο Γάλλος με την πολύτιμη υποστήριξη του Πίτερς φρόντισε να αλλάξει η θέση του οδηγού (13-11, 9’).

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αντίδραση με επιθετικά ριμπάουντ και 5 πόντους του Σατοράνσκι με αποτέλεσμα να προσπεράσουν με 18-20 (12’). Η παρουσία των Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Ράιτ και Πετρούσεφ πρόσφερε ενέργεια και σκορ με τον Ερνανγκόμεθ να είναι η μόνη αξιόπιστη λύση της Μπαρτσελόνα αλλά όχι αρκετή (32-25, 17’). Η προσπάθεια ων Καταλανών να ρίξουν τη διαφορά είχε μικρή διάρκεια με τους Πετρούσεφ και Ράιτ να έχουν διατηρήσει την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι (36-29, 20’).

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου είχε τέσσερα εύστοχα τρίποντα εκ των οποίων τα τρία ήταν για την Μπαρτσελόνα η οποία προσπέρασε με 40-43 (24’). Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν αρκετά στην επιθετική τους λειτουργία με τον Γουόκαπ και τον Πίτερς να «λύνουν» κάπως το πρόβλημα από τα 6.75 για το 48-45 (26’). Ο Λαπροβίτολα όμως φώναξε «παρών» και με δικά του καλάθια έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 51-57 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βγήκαν στο παρκέ για το τελευταίο δεκάλεπτο με μπόλικη ενέργεια στην άμυνά τους και μέσα από αυτήν βρήκαν καλάθια σε αιφνιδιασμό, όμως στο σετ παιχνίδι το πρόβλημα παρέμενε όπως παρέμενε και η Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ (57-61, 34’). Η άμυνα όμως παρέμενε απροσπέλαστη και μπορεί οι πόντοι να έμπαιναν με το σταγονόμετρο, αλλά όσοι έμπαιναν ήταν για τους Πειραιώτες (62-61, 35’). Οι άμυνες δέσποζαν, το άγχος και η πίεση εμπόδιζαν τις ομάδες να σκοράρουν, ωστόσο ο Πετρούσεφ με τρίποντο από τα 10 μέτρα στη λήξη των 24’’ έδωσε προβάδισμα 4 πόντων (67-63). Τα δύο τρίποντα του Αμπρίνες ήταν η απάντηση στα δίποντα των Γκος και Γουόκαπ για το 71-69 (49’’ για τη λήξη). Ο Γουόκαπ αστόχησε, αλλά το ίδιο συνέβη και με τον Σατοράνσκι σε ανενόχλητο τρίποντο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την κατοχή με επιθετικό ριμπάουντ. Ο Λαπροβίτολα με ανάποδο lay up ισοφάρισε στους 71 πόντους με 7.6 δευτερόλεπτα να μένουν στο χρονόμετρο. Η τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού εκτελέστηκε από τα χέρια του Γουίλιαμς Γκος ο οποίος πήρε μία ελεύθερη επιλογή, αλλά η μπάλα βρήκε σίδερο.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο δύο καλάθια του Φαλ έκαναν το 80-77, αλλά ο Σατοράνσκι ισοφάρισε με σουτ από τη γωνία. Ο Γκος πήρε μία κακή απόφαση στην τελευταία κατοχή της ομάδας του δίνοντας 3.8 δευτερόλεπτα στους φιλοξενούμενους για ένα σουτ. Ο Πετρούσεφ έκανε αχρείαστο φάουλ στον Πάρκερ ο οποίος με βολές σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 80-82.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 37-32, 51-57, 71-71κ.α., 80-82παρ.

: gazzetta

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό