18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Μπαρτσελόνα δείχνει να… ποντάρει στο μέλλον με παιδιά από τη «Μασία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τσάβι διανύει την τελευταία του χρονιά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και ήδη ο Ισπανός έχει καταφέρει στην πορεία του ως coach, να κερδίσει ένα πρωτάθλημα με την αγαπημένη του ομάδα. Μεγάλος του στόχος προτού αποχωρήσει, είναι το Champions League όπου οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν την Παρί Σεν Ζερμέν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ένα πράγμα που σίγουρα μπορεί κάποιος να πιστώσει στον Τσάβι και να θεωρήσει, πρόωρα τουλάχιστον, ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο για το μέλλον της Μπαρτσελόνα, είναι ότι ποντάρει πολύ στα παιδιά των ακαδημιών της ομάδας. Η «Μασία» εδώ και πολλά χρόνια (από τότε που ο Τσάβι ήταν ποδοσφαιριστής) παράγει σπουδαία ταλέντα τα οποία συνήθως πετυχαίνουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Γκάβι, ο Πέδρι, ο Γιαμάλ και ο Κουμπαρσί, είναι λαμπρά παραδείγματα παιδιών που προέρχονται από τη «Μασία» και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τους. Συγκεκριμένα, παίκτες που έχουν γεννηθεί από το 2006 και μετά, έχουν 4.278 αγωνιστικά λεπτά την τρέχουσα σεζόν στην Μπαρτσελόνα.

Έχουν αγωνιστεί δηλαδή 1.300 λεπτά περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (ακολουθεί η Νιούκαστλ στη σχετική λίστα).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό