20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η μοναξιά ανακηρύσσεται «απειλή για την υγεία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δηλώσει ότι η μοναξιά είναι παγκόσμιο ζήτημα και σύστησε μια διεθνή επιτροπή για την καταπολέμησή της.

Πρόσφατα, ο Π.Ο.Υ. εγκαινίασε την Επιτροπή για την Κοινωνική Σύνδεση, η οποία στοχεύει «να αντιμετωπίσει τη μοναξιά ως πιεστική απειλή για την υγεία, να προωθήσει την κοινωνική σύνδεση ως προτεραιότητα και να επιταχύνει την κλιμάκωση των λύσεων παγκοσμίως».

Η ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ Δρ. Vivek Murthy και τον απεσταλμένο της Αφρικανικής Ένωσης για τη Νεολαία Chido Mpemba περιλαμβάνει, επίσης, «11 κορυφαίους ηγέτες σκέψης και υποστηρικτές», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ.

Η νέα επιτροπή θα λειτουργήσει για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εξετάσει πώς η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία, με τον Murthy, να μας προετοιμάζει ότι τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εξίσου άσχημα με το κάπνισμα έως και 15 τσιγάρων την ημέρα και οι επιπτώσεις, ακόμη, πιο σοβαρές από αυτές που παρατηρούνται σε σχέση με την παχυσαρκία και τη μη διατήρηση της σωματικής υγείας κάποιου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό