20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η μητέρα του Ναβάλνι είδε τη σορό του γιου της

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη σορό του γιου της αντίκρισε η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λιουντμίλα, μετά από συνεχείς εκκλήσεις προς τις ρωσικές αρχές ζητούσε επίμονα να δει τον γιο της, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Οι ρωσικές αρχές της επέτρεψαν να δει το άψυχο σώμα του Αλεξέι καθώς επίσης της επιδόθηκε και το πιστοποιητικό θανάτου του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το περιβάλλον του Ναβάλνι, στο πιστοποιητικό αναφέρεται ότι τα αίτια θανάτου του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης ήταν φυσικά.

Όπως κατήγγειλε η Λουντμίλα Ναβάλνι, Ρώσοι ερευνητές σχεδιάζουν «μυστική» κηδεία για τον γιο της και ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με αυτό.

«Θέλουν να γίνει κρυφά, χωρίς αντίο. Θέλουν να με φέρουν στην άκρη ενός νεκροταφείου, σε έναν φρέσκο ​​τάφο και να πουν: εδώ βρίσκεται ο γιος σου. Δεν θα το δεχτώ».

Πως πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι

Όπως αναφέρεται, ο ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης και πολέμιος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενδέχεται να πέθανε από μια γροθιά στην καρδιά, μια τεχνική που κάποτε διδάσκονταν σε πράκτορες πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με τον ισχυρισμό σύμφωνα με δημοσίευμα στους Times.

Ο Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulag.net, η οποία ενημερώνεται από ένα ευρύ δίκτυο Ρώσων κρατουμένων και αξιωματούχων, είπε στους Times ότι πίστευε ότι οι ρωσικές αρχές κράτησαν το σώμα του Ναβάλνι έξω στο κρύο πριν τον σκοτώσουν με μια γροθιά.

Ειδικότερα είπε στους Times ότι ο επικριτής του Πούτιν πιθανότατα κρατήθηκε έξω σε υπαίθρια απομόνωση, όπου οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τους -27 βαθμούς Κελσίου, για δυόμισι ώρες: «Νομίζω ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον έξω στο κρύο για πολλή ώρα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο. Και τότε γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο χειριστής έχει κάποια εμπειρία σε αυτό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό