23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η μεταγραφή του Χάαλαντ θα αγγίξει τα 300 εκ. ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μεταγραφή του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ πιθανότατα θα κοστίσει στο νέο του σύλλογο περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον Γερμανό μάνατζερ Βόλκερ Στρουθ, στο πελατολόγιο του οποίου βρίσκονται -μεταξύ άλλων- οι Τίμο Βέρνερ και Τόνι Κρόος.

Ο Στρουθ μίλησε στην Sport Bild, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος αυτός αριθμός σημαίνει ότι ο 21χρονος Νορβηγός θα μετακομίσει στο εξωτερικό την επόμενη χρονιά και δεν θα μείνει στην Μπουντεσλίγκα. «Νομίζω ότι η μεταγραφή θα γίνει το 2022. Ο Χάαλαντ έχει ρήτρα αποδέσμευσης», είπε.

«Το πλήρες πακέτο, με πενταετή μισθό και προμήθεια ατζέντη, είναι πιθανό να κυμανθεί μεταξύ 250 και 300 εκατομμυρίων ευρώ», πρόσθεσε ο Στρουθ, υποθέτοντας δικαίως ότι θα είναι μία από τις ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής για μεταγραφή είναι τα 222 εκατ. ευρώ που έδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν στην Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ, το 2017.

Ο Χάαλαντ, που δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή λόγω τραυματισμού, εντάχθηκε στην Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο του 2020 από τη Σάλτσμπουργκ κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Ο γεννημένος το 2000 Νορβηγός βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά ο Στρουθ απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής του στη Γερμανία και στην Μπάγερν Μονάχου λόγω των ποσών που προαναφέρθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του μισθού των 50 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτά) ετησίως.

«Ακόμα κι αν η Μπάγερν Μονάχου είχε τα χρήματα, δεν θα το έκανε. Θα εξαπολυόταν η κόλαση αν ένας παίκτης στη Γερμανία έπαιρνε 50 εκατομμύρια το χρόνο», πρόσθεσε ο Στρουθ.

Κλείνοντας, ο ατζέντης εξήγησε πως περιμένει ότι ο Χάαλαντ θα πάρει την απόφασή του και με βάση την πιθανότητα να κερδίσει τρόπαια τόσο σημαντικά, όσο το UEFA Champions League: «Δεν θα αποφασίσει μόνο με βάση τα χρήματα. Ένα 10% περισσότερο ή λιγότερο δεν θα υπαγορεύσει την απόφασή του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό