16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η μεγάλη αλλαγή για τη βασίλισσα Λετίθια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλες αλλαγές με «άρωμα γυναίκας» έρχονται στο Ισπανικό Παλάτι μετά την ανακοίνωση των νέων αποφάσεων που λήφθηκαν σχετικά με τα άτομα που θα πλαισιώνουν τη βασίλισσα Λετίθια.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η El Mundo, η κορυφαία αλλαγή θα επηρεάσει άμεσα την Ισπανίδα βασίλισσα καθώς πρόκειται για εκσυγχρονιστική κίνηση που έχει σκοπό να βελτιώσει την εικόνα του βασιλικού οίκου στην κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή σκυτάλης του προσωπικού γραμματέα της Λετίθια αποτελεί την σημαντικότερη, πολλοί χαρακτηρίζουν ακόμη και ιστορική, μεταρρύθμιση που έχει κάνει ποτέ το παλάτι της Θαρθουέλα για έναν και μόνο λόγο…

Ο απερχόμενος Στρατηγός Ιππικού, Χοσέ Μανουέλ Θουλέτα, ήταν το επί 20 χρόνια δεξί χέρι της Ισπανίδας βασίλισσας. Την ανέλαβε από τότε που χρίστηκε Πριγκίπισσα των Αστουριών. Μαζί με τον Θουλέτα, η Λετίθια δημιούργησε την ατζέντα των ενδιαφερόντων της και δεν τον αποχωριζόταν ποτέ.

Την καίριας σημασίας θέση του αναλαμβάνει η δυναμική δικηγόρος Μαρία Ντολόρες Οκάνια. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα με θέση γενικής διευθύντριας στον Βασιλικό Ισπανικό Οίκο. Είναι επίσης η πρώτη φορά στην Ισπανική Μοναρχία που μια γυναίκα αναλαμβάνει χρέη γραμματέα της Βασίλισσας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η ανάληψη καθηκόντων από γυναίκα αποτελεί μια προσωπική επιλογή της Λετίθια. Στόχος της βασίλισσας είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία ότι οι γυναίκες είναι ικανές να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και αξίζουν να βρίσκονται σε καίρια πόστα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό