21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Μίλαν νίκησε τον ρατσισμό, αλλά δεν έκανε το ίδιο και με την Μπόλονια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μίλαν αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στην Μπολόνια σε ένα τρομερό ματς της Serie A. Οι «ροσονέρι» έκαναν την ανατροπή, έχασαν δύο πέναλτι για να «κλειδώσουν» τη νίκη και τελικά πληγώθηκαν από τα… «11» βήματα στο 90+2′.

Υπέροχη στιγμιότυπο σημειώθηκε στο 17′, καθώς «υψώθηκε» στον πίνακα του γηπέδου ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, λόγω των πρόσφατων γεγονότων με την ρατσιστική επίθεση που έγινε στον τερματοφύλακα των «ροσονέρι», Μάικ Μανιάν. Συγκεκριμένα, ανάρτησαν μια ατάκα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όπου μιλά για την βία απέναντι στους έγχρωμους και εξηγεί πως μόνο με το φως μπορεί να μας… σώσει και όχι ο σκοταδισμός. 

Η Μπολόνια προηγήθηκε στο σκορ στο 29′, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Μιλανέζων, η μπάλα «στρώθηκε» στον Ζίρκζι, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Γάλλο πορτιέρε, για να κάνει το 1-0 στην αναμέτρηση. 

Στο 40′ το ματς έγινε… ροντέο. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι πάνω στον Σίμον Κιάερ, αλλά ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Τιάγκο Μότα, δεν είχε την ίδια γνώμη με τον «άρχοντα» του ματς, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα. Στην συνέχεια ο Ολιβιέ Ζιρού έχασε το πέναλτι με τον Λούκας Σκορούπσκι να κάνει απίθανη επέμβαση(42′). 

Η Μίλαν ισοφάρισε πριν από την λήξη του ημιχρόνου (45′). Ο Νταβίντε Καλάμπρια έβγαλε πάσα-ακριβείας για τον Λόφτους-Τσικ, ο οποίος από κοντινή απόσταση έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1). 

Οι γηπεδούχοι έχασαν και δεύτερο πέναλτι στο 74ο λεπτό. Αυτή τη φορά ο Τεό Ερναντές ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Πολωνού τερματοφύλακα.  

Στα τελευταία λεπτά του ματς, ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ με κεφαλιά από σέντρα του Αλεσάντρο Φλορέντσι έκανε το 2-1 από το ύψος της μικρής περιοχής (83′). 

Οι παίκτες της «λα ρόσα» δεν είχαν πει την τελευταία τους «λέξη». Έτσι, στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ορσολίνι μετά από πέναλτι που υπέπεσε ο Φιλίπο Τερατσιάνο διαμόρφωσε το τελικό 2-2 από τα έντεκα βήματα «παγώνοντας» το «Σαν Σίρο» (90+2′). 

Η Μίλαν με αυτή την ισοπαλία έμεινε 3η με 46 βαθμούς. Η Μπολόνια με… μαχητικότητα πήρε την ισοπαλία και έτσι «αναρριχήθηκε» στην 7η θέση με 33 βαθμούς. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό