18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Μίλαν «βύθισε» στην 9η θέση τη Νάπολι με σκόρερ Ερνάντεζ

Ειδήσεις Ελλάδα

H Μίλαν υποδέχτηκε τη Νάπολι , στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής στη Serie A και με μοναδικό γκολ του Τεό Ερνάντεζ (25′) κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη για να εδραιωθεί στην τριάδα και να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League.

Ο Στέφανο Πιόλι παρέταξε την ομάδα του με μία αλλαγή, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Φροζινόνε, βάζοντας στον άξονα τον Μπενάσερ, στη θέση του Ρέιντερς, που συμπλήρωσε κάρτες. 

Απ’ την άλλη ο Ματζάρι άλλαξε και το σύστημα (από 4-3-3 σε 3-5-2) και 3 παίκτες, ψάχνοντας, ακόμα, τον τρόπο που θα επαναφέρει τη Νάπολι στον περσινό αγωνιστικό ρυθμό.

Νωθρό παιχνίδι μέχρι και το 25′, όπου ο Λεάο πέρασε μία απίστευτη κάθετη στον Τεό Ερνάντζ, με τον Γάλλο να πλασάρει στη κλειστή γωνία του Γκολίνι, που είχε βγει «περίπατο» κι οι Μιλανέζοι μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Με τη «φόρα» του πρώτου γκολ, ο Λεάο εξαπέλυσε ένα φαλτσαριστό σουτ στο δεξί παράθυρο του Γκολίνι, με τον Ιταλό κίπερ να πραγματοποιεί μία εκπληκτική επέμβαση (28′). Στο 37′ προστέθηκε άλλο ένα πρόβλημα για τους «ροσονέρι», αφού ο Καλάμπρια τραυματίστηκε και αποχώρησε με κλάμματα. Στη θέση του πέρασε ο Φλορέντζι. Άλλη μία απουσία προστέθηκε στο τευταίρι του Πιόλι κι αυτό αφορά την άμυνα. Καλούλου, Τιό, Καλντάρα και Τομόρι οι απόντες, προστέθηκε κι ο αρχηγός της ομάδας.

Στο δεύτερο μέρος ο Ματζάρι άλλαξε τον τρίτο στόπερ, Όστιγκαρντ και βάζει τον Πολιτάνο, γυρίζοντας το σύστημα, ξανά, σε 4-3-3 και στο 55′ άλλαξε και τον Σιμεόνε, για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Ρασπαντόρι, σε μία προσπάθεια να «ζωντανέψει» το παιχνίδι των «παρτενοπέι», κάτι που, όντως, λειτούργησε. 

Στο 60′ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τον Πολιτάνο, με πλασέ εκτός περιοχής να καταλήγει λίγο έξω απ’ τα δοκάρια του Μενιάν. Μέχρι και τη λήξη του αγώνα η Νάπολι καλυτέρεψε την εικόνα της και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, με μεγαλύτερη φάση το δοκάρι απ’ την αλλαγή πορείας του Σίμιτς και το σουτ στην επαναφορά του Ντι Λορέντζο, που επενέβη ο Γάλλος κίπερ

Η Μίλαν έβγαινε σε αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Λεάο, ο οποίος ήταν ο μόνος που απείλησε την αντίπαλη εστία, στο δεύτερο ημίχρονο.

Με το σφύριγμα της λήξης οι «ροσονέρι» ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Παρέμειναν στην 3η θέση με 52 βαθμούς και φαίνεται πως έχουν καπαρώσει, ήδη, το εισιτήριο του Champions League. Αντιθέτως, οι «παρτενοπέι» έπεσαν στην 9η θέση έχοντας 35 βαθμούς, συνεχίζοντας την κατιούσα πορεία τους στη φετινή Serie A 

ΕνδεκάδεςΜίλαν (Στέφανο Πιόλι 4-2-3-1): Μενιάν-Καλάμπρια,Κιάερ,Γκάμπια,Ερνάντεζ-Μπενάσερ,Αντλί-Πούλισικ,Λόφτους Τσικ, Λεάο-ΖιρούΝάπολι (Βάλτερ Ματζάρι 3-5-2): Γκολίνι-Χουάν Ζεσούς,Ραχμάνι,Όστιγκαρντ-Μαζόκι,Ζιελίνσκι,Λομπότκα,Ανγκισά,Ντι Λορέντζο-Κχβαρατσκέλια,Σιμεόνε

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό