25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η μάχη Audi-Lancia στο WRC του 1983 μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Φαντάσου σε παρακαλώ για μία στιγμή το σκηνικό. Βρισκόμαστε στο 1983. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχει αλλάξει μόλις την προηγούμενη χρονιά τους κανονισμούς εντάσσοντας στην διοργάνωση αγωνιστικά του Group B. Όπως θα δείξει το μέλλον, αυτή είναι η χρυσή εποχή του WRC και το 1982 στέφθηκε πρωταθλητής ο τεράστιος Walter Rohrl με το θηριώδες Opel Ascona 400. Το τετρακίνητο κτήνος που λέγεται Audi Quattro όμως είναι ο πρωταγωνιστής της σεζόν και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Rohrl τερμάτισε η μεγάλη κυρία των ράλι, Michele Mouton και πίσω από αυτήν, ο Hannu Mikkola με τον Stig Blomqvist, επίσης με το Audi Quattro στην 4η θέση. Η Lancia εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον 5ο γύρο με την πισωκίνητη 037 και παρότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας, έδειξε ότι έχει ταχύτητα.
Κάπως έτσι, μπαίνουμε στο 1983. Η Lancia χαρακτηρίζεται τρελή που πάει να τα βάλει με το τετρακίνητο Audi αλλά η ιταλική ομάδα έχει πλέον τον πρωταθλητή Walter Rohrl στις τάξεις της και δίπλα του, τον Φιλανδό Markku Alen και μία “037” που έχει στην πλάτη της σχεδόν έναν χρόνο εξέλιξης. Η Audi από την άλλη κράτησε τον Hannu Mikkola και την Michele Mouton ενώ συνέχισε την βελτίωση του Quattro με το A1 και αργότερα μέσα στη σεζόν, το Α2. Για να σε γλιτώσω από την αγωνία, η σεζόν του 1983 ήταν μία από τις πλέον συναρπαστικές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τον Mikkola να κατακτά εν τέλει το πρωτάθλημα οδηγών και την Lancia αυτό των κατασκευαστών. Αυτή λοιπόν θα είναι άλλη μία ιστορία από τον χώρο των motorsports που θα περάσει στην μεγάλη οθόνη και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι.

Ο κόσμος των αγώνων έχει αμέτρητες ιστορίες και το γεγονός ότι υπάρχουν σκηνοθέτες και παραγωγοί που θέλουν να τις αναδείξουν μόνο ως ευχάριστο μπορεί να χαρακτηριστεί. Από το εξαιρετικό “Hunt vs Lauda” μέχρι το “Ford v Ferrari” και πολλά ακόμα ντοκιμαντέρ ενδιάμεσα έχουν καταφέρει απλά να γνωρίσουν στο ευρύ κοινό κάποιες από αυτές τις υπέροχες ιστορίες ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και το “Ferrari” με τον Adam Driver στον ρόλο του Enzo Ferrari και σκηνοθεσία Michael Mann. Το τρέιλερ του “Race for Glory: Audi vs Lancia” είναι ολίγον τι πιο… δραματικό από ότι θα θέλαμε αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2024 αλλά δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε αν θα έχει διανομή και στην Ελλάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό