17.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η Λεβερκούζεν δε… μασάει από «ταύρους»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λεβερκούζεν ανέδειξε ψυχή… πρωταθλήτριας, επικράτησε με 3-2 της Λειψίας εκτός έδρας και μετά από 18 αγωνιστικές παραμένει πρώτη και… καλύτερη στην Bundesliga. Δεύτερο διαδοχικό ματς που η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκει γκολ νίκης μετά το 90ο λεπτό, αυτή τη φορά ο ήρωας ήταν ο Πιέρο Χινκάπιε!

Η Λειψία μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό με ένα καταπληκτικό γυριστό από τον Τσάβι Σίμονς, ύστερα από ασίστ του Σλάνγκερ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές ευκαιρίες για τις δύο πλευρές. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μισού, όμως, ο Τέλα βρέθηκε μπροστά από κενή εστία, δεν αστόχησε και ισοφάρισε για τη Λεβερκούζεν.

Στο 56’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγουν σε αντεπίθεση με τον Όλμο να βρίσκει τον Οπέντα ολομόναχο και αυτόν να εκτελεί κατευθείαν με το αριστερό κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν για ακόμα μια φορά την απάντηση, αφού ο Χόφμαν εκτέλεσε ένα κερδισμένο κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζόναθαν Τα σκόραρε με το κεφάλι φέρνοντας ξανά το ματς στα ίσα (63’). Η ολική ανατροπή ήρθε για τη Λεβερκούζεν στο 90+1’ όταν ο Χινκάπιε με προβολή εκτέλεσε εξ επαφής τον Μπλάσβιτς.

Με αυτή τη νίκη η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν αυξάνει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπάγερν στους επτά βαθμούς και συνεχίζει να διαθέτει ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος.. Από την άλλη μεριά, η Λειψία παραμένει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό