18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «λίστα» του Αμερικανικού ονείρου και πόσο κοστολογείται

Ειδήσεις Ελλάδα

Πανάκριβο είναι το αμερικανικό όνειρο, και ως εκ τούτου συχνά άπιαστο για την μεσαία τάξη των ΗΠΑ. Σύμφωνα με  πρόσφατη ανάλυση του οικονομικού ιστότοπου Investopedia, το «όνειρο»  κοστίζει περίπου 3,4 εκατομμύρια δολάρια για να πραγματοποιηθεί,

Την ίδια στιγμή οι μέσες αποδοχές για τον τυπικό εργαζόμενο, κατά την διάρκεια της περίοδου μεταξύ γάμου και συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ,- περίοδος που υπολογίστηκε από την Investopedia, ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου Georgetown.

Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες της μεσαίας τάξης, καθώς τα έξοδα για την φροντίδα των παιδιών, τα δίδακτρα στο κολέγιο και την αγορά σπιτιού συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Μια άλλη ανάλυση, από την USA Today, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρηματοδότηση του αμερικανικού ονείρου κοστίζει περίπου 130.000 δολάρια ετησίως για μια τετραμελή οικογένεια.

Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών ανέρχεται σε περίπου 74.450 δολάρια, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές ομάδες που εξακολουθούν να μπορούν να αντέξουν οικονομικά: όσοι είναι κάτοχοι διδακτορικού ή ακαδημαϊκών πτυχίων, όπως τα MBA, οι οποίοι κερδίζουν 3,3 εκατομμύρια δολάρια και 3,6 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Georgetown.

Η «λίστα»

Ακολουθούν τα ποσά που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Investopedia πρέπει να επενδύσει μια οικογένεια σε «αξίες» που συνδέονται με το αμερικανικό όνειρο.

Κάποια έξοδα μπορεί να είναι χαμηλότερα ή υψηλότερα, ανάλογα με τους στόχους μιας οικογένειας.

Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να πληρώσουν για περισσότερα από ένα χρόνια κολλεγίου για τα παιδιά τους, ενώ άλλοι μπορεί να αγοράσουν λιγότερα αυτοκίνητα.

Γέννα – μέσο κόστος από τις τσέπες των ασφαλισμένων που έχουν υγειονομική περίθαλψη : 5.708 δολάριαΓάμος και δαχτυλίδι αρραβώνων: 35.800 δολάριαΜεγαλώνοντας δύο παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια: 576.896 δολάρια10 αγορές αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της ζωής: 271.330 δολάριαΈνα έτος κολλεγίου για δύο παιδιά: 42.080 δολάριαΜέσο κόστος αγοράς σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών υποθήκης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής: $796,998Κατοικίδια ζώα: 67.935 δολάριαΑσφάλιση υγείας από τις ηλικίες 26-65: 934.752 δολάριαΣυνταξιοδότηση: 715.958 δολάριαΈξοδα κηδείας: 7.848 δολάρια

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό