31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η Κύπρος κατρακύλησε κατά 15 θέσεις στην κατάταξη για το online εμπόριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ανάμεσα στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης του δείκτη Global e-commerce Index του ΟΗΕ για το 2020, ο οποίος εξετάζει την ετοιμότητα και ωριμότητα των χωρών σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη “Business-to-Consumer (B2C) e-commerce index 2020”, που συνέταξε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), η Ελβετία τερματίζει στην πρώτη θέση αυτής της δεκάδας. Την αντίστοιχη επίδοση το 2019 είχε η Ολλανδία.

Άλλα επτά ευρωπαϊκά κράτη – ανάμεσα σε 152 παγκοσμίως – βρίσκονται στις πρώτες δέκα θέσεις για το 2020. Τη δεύτερη θέση, μετά από την Ελβετία, καταλαμβάνει η Ολλανδία, ενώ ακολουθεί η Δανία στην τρίτη. Το ευρωπαϊκό σερί διακόπτει η Σιγκαπούρη, που παίρνει για το 2020 την τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης στην αξιολόγηση του ΟΗΕ.  Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιρλανδία και Νορβηγία εκπροσωπούν τα ευρωπαϊκά χρώματα στη λίστα των δέκα πιο ώριμων αγορών του κόσμου στο e-commerce. Η έτερη μη ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στη λίστα, εκτός από τη Σιγκαπούρη, είναι το Χονγκ Κονγκ στη δέκατη θέση της κατάταξης.

Σε ότι αφόρα τις επιδόσεις της Κύπρου στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, με βάση τα κριτήρια που θέτει ο δείκτης, η χώρα μας υποχώρησε κατά 15 θέσεις και βρίσκεται στην 38η θέση της κατάταξης για το 2020 σε σχέση με την 23η θέση που κατείχε το 2019. Αντίθετα, η Ελλάδα βελτίωσε την θέση της το 2020 και ανέβηκε στην 36η θέση της κατάταξης από την 41η θέση που βρισκόταν το 2019.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης “Business-to-Consumer (B2C) e-commerce index 2020” αξιολογεί τις χώρες με βάση μια σειρά από κριτήρια, τα οποία στοιχίζονται κάτω από εξής βασικούς άξονες: αριθμός των πολιτών που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, ποσοστό του πληθυσμού που έχει λογαριασμό σε τράπεζα ή σε εταιρεία που παρέχει mobile money υπηρεσίες, πρόσβαση σε ασφαλείς servers, αξιοπιστία των ταχυδρομικών υπηρεσιών και υποδομών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό