24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κόβεντρι με αδιανόητη ανατροπή «τρέλανε» την Αγγλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κόβεντρι πραγματοποίησε μία ιστορική ανατροπή και με δύο γκολ μετά το 90+7′ (!), νίκησε με 3-2 εκτός έδρας την Γουλβς του Ζοσέ Σα και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup. Συγκλονιστικό ματς, απίστευτη πρόκριση για την ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς που αγωνίζεται στην 2η κατηγορία της Αγγλίας, αφού «έκλεισε» ένα ραντεβού στο «Γουέμπλεϊ».

Το FA Cup θεωρείται δικαιολογημένα ο θεσμός των εκπλήξεων και αυτό ακριβώς συνέβη για άλλη μία φορά στους «8». Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα, προσέφερε ένα τρομερό στιγμιότυπο στο πρώτο ημίχρονο, αφού προσποιήθηκε τον τραυματία ώστε ο προπονητής της Γουλβς να δώσει στους παίκτες του τις απαραίτητες οδηγίες, όμως, δεν κατάφερε να δώσει και το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά στους «λύκους».

Η Γουλβς είχε ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και προηγούταν στο γήπεδό της με 2-1 με μερικά δευτερόλεπτα να απομένουν. Ωστόσο, ο Έλις Σιμς σκόραρε στο 90+7′ και όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση. Με τον διαιτητή να κρατάει μερικά λεπτά παραπάνω λόγω των πανηγυρισμών, οι «λύκοι» βγήκαν μπροστά, αλλά η Κόβεντρι είναι αυτή που «δάγκωσε».

Το γκολ «χρυσάφι» του Ράιτ και η Κόβεντρι που θα παίξει στο «Γουέμπλεϊ»

Έτσι, στο 90+10′ με το φανταστικό πλασέ του Χάτζι Ράιτ, η Κόβεντρι επικράτησε με 3-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup. Φοβερές σκηνές στο «Μολινό», με την Κόβεντρι να περνάει στους «4» του Κυπέλλου Αγγλίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το μακρινό 1987!

Και οι δύο ημιτελικοί της διοργάνωσης διεξάγονται στο «Γουέμπλεϊ», κάτι που σημαίνει πως η Κόβεντρι αφενός θα αγωνιστεί εκεί σε μία ποδοσφαιρική γιορτή και αφετέρου μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει και στο απόλυτο όνειρο του να βρεθεί στον μεγάλο τελικό.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:Γουλβς – Κόβεντρι 2-3 (83′ Αΐτ Νουρί, 88′ Μπουένο – 53′ και 90+7′ Σιμς, 90+10′ Ράιτ)(16/03, 19:30) Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ(16/03, 14:45) Τσέλσι – Λέστερ(16/03, 17:30) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό