18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η κυβέρνηση υπέρμαχος του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην καταδίκη του χτυπήματος σε παρακείμενο κτίριο του μοναστηρίου του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα προχώρησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης από βήματος της Ολομέλειας.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει το χτύπημα στην Λωρίδα της Γάζας σε παρακείμενο κτίριο του μοναστηριού του Αγίου Πορφυρίου. Η προστασία των αμάχων και η διασφάλιση των λατρευτικών χώρων είναι ένα αγαθό που πρέπει να γίνεται δεκτό από όλες τις πλευρές», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση “δεν είναι μόνο αντικειμενική και αμερόληπτη αλλά και κατεξοχήν υπέρμαχος του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου”, προσθέτοντας πως επιδιώκει την λύση του Μεσανατολικού στη βάση της πρότασης περί δύο κρατών.

Όπως σημείωσε, το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε ήδη πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας που θα κατευθυνθεί προς την Γάζα ενώ και η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο υψηλότερο επίπεδο στη διάσκεψη του Αραβικού Κόσμου που διοργανώνει η Αίγυπτος.

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για την διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε πως “δεν υφίσταται καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία για αποστρατικοποίηση των νησιών μας”, προσθέτοντας στον ίδιο τόνο πως “δεν υπάρχει κανένα ζήτημα απομείωσης της ισχύος των νησιών”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό