21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η κυβέρνηση ρίχνει γέφυρες στην Εκκλησία: Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ιερώνυμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με την κυβέρνηση να ρίχνει γέφυρες στην Εκκλησία μετά την κρίση που ξέσπασε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η συνάντηση, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, έγινε με πρωτοβουλία του Γιώργου Γεραπετρίτη ενώ συζητήθηκε και μία ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.

Πέρα από τη συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου. Ωστόσο, το τηλεφώνημα αυτό, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος, έγινε πριν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου αποφασίστηκε πως η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί σε στενό κύκλο στην Μονή Πετράκη.

Όπως είπε η δημοσιογράφος η ΠτΔ δεν θα παρευρεθεί στη Μονή Πετράκη αλλά ούτε σε κάποιον άλλο ναό. Την 25η Μαρτίου θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Σακελαροπούλου θα πάει στη Μητρόπολη, θα καταθέσει στεφάνι και θα πάει στην παρέλαση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό