20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Η κυβέρνηση εμπλέκει την χώρα σε πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν μας αφήνει αδιάφορους η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ έριξε βολές στην κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά αλλά και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Η κυβέρνηση παίζει πάρα πολύ επικίνδυνα παιχνίδια και εμπλέκει την χώρα σε πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς μιλώντας στον Αθήνα 984 και τόνισε χαρακτηριστικά: «Διαχρονικά η χώρα μας αποτέλεσε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και κινούνταν πάντα με όρους σεβασμού και υπεράσπισης της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ακολουθήσει μια λογική όχι απλώς και μόνο του πιστού συμμάχου αλλά του βασιλικότερου του βασιλέως ως προς τις πρωτοβουλίες που παίρνει υπερθεματίζοντας υπέρ της όξυνσης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή μας».

Σχετικά με την προμήθεια των F-35 ο κ. Χαρίτσης επισήμανε: «Πρόκειται για πολύ ανησυχητικές εξελίξεις οι οποίες γίνονται εν κρύπτω» και διερωτήθηκε: «Πότε υπήρξε συζήτηση στην βουλή για να αναληφθεί η σχετική πρωτοβουλία; Πότε υπήρξε ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για αυτά τα στρατηγικής σημασίας ζητήματα για την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα της χώρας;». «Έχουμε ζητήσει επισήμως με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να υπάρξει επισήμως ενδελεχής και αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιστολής Μπλίνκεν και τις εξοπλιστικές συμφωνίες που περιλαμβάνει αυτή. Ακόμη δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα γίνει η σύγκληση της Επιτροπής».

Για ανασυγκρότηση αριστεράς και κεντροαριστεράς

«Ως Νέα Αριστερά είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με την ελληνική κοινωνία και να καταθέσουμε τις δικές μας αριστερές και προοδευτικές προτάσεις στα κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία έχουν διογκωθεί εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνει αδιάφορους η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην χώρα μας όταν μάλιστα είμαστε αντιμέτωποι με την επικυριαρχία της δεξιάς και της κυβέρνησης Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης και τόνισε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μία λογική η οποία καθιστά την νεοφιλελεύθερη αυταρχική δεξιά κυρίαρχη με όρους ηγεμονίας στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού μπλοκ απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Απέναντι στα κρίσιμα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η κοινωνία η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με σοβαρούς προγραμματικούς όρους, με όρους απάντησης στα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων».

Για αγρότες

«Βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα της πλήρους διάλυσης του αγροτικού παραγωγικού ιστού της χώρας εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής, του πολύ υψηλού κόστους ενέργειας, της τεράστιας έλλειψης εργατικών χεριών αλλά και των ζητημάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στην Θεσσαλία και του τρόπου που αντιμετωπίστηκαν από τον κρατικό μηχανισμό».

«Θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και σε πολιτικό επίπεδο και με τους ίδιους τους αγρότες για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών αυτών προβλημάτων. Αντί να βλέπουμε από την κυβέρνηση μια λογική απαξίωσης των αντιδράσεων των αγροτών και μια λογική κοροϊδίας με επί μέρους μέτρα τα οποία ανακοινώνονται αποσπασματικά» σχολίασε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Ελπίζω την Παρασκευή ο πρωθυπουργός να προσέλθει στην βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του απηύθυνα για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Θεσσαλίας και του αγροτικού κόσμου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό