19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ΚΥΑ για τις ατομικές προπονήσεις στην Super League 2

Ειδήσεις Ελλάδα

Και τυπικά επιτρέπονται οι προπονήσεις στην SL2 από σήμερα σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

 

 

Η ΓΓΑ έδωσε στη δημοσιότητα την ΚΥΑ που αφορά στο άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων από τη Δευτέρα 11 Μαϊου και σε αυτήν περιλαμβάνεται και η περίπτωση της Super League 2.

Οι ομάδες της SL2 μπορούν πλέον να ξεκινήσουν προπονήσεις ανά γκρουπ, αρκεί να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο και να παρέχουν γραπτές εγγυήσεις στην αρμόδια επιτροπή.

Επιπλέον μπαίνουν στη διαδικασία και οι διαιτητές.

Ειδικότερα στην ΚΥΑ αναφέρεται:

«δ) Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και η χρήση τους από τους διαιτητές ποδοσφαίρου που περιλαμβάνονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.).

ε) Η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), οι οποίες μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2), για ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών τους, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ (6-8) προσώπων, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της ατομικής τεχνικής και την ενδυνάμωσή τους».

Όσο για το κομβικό σημείο τήρησης του πρωτοκόλλου τονίζεται:

«Σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις των παρ. 1 και 2 , η χρήση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. (https://gga.gov.gr/images/ odigies_asfalous_askisis.pdf) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διορ-γανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο https://gga.gov.gr/component/content/ article/278-co/2981-co19-sports».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό