22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε διάθεση… τζαζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συμφωνική μουσική του 20ού αιώνα, με έργα Σαίνμπεργκ, Άιβς και Γκέρσουιν, τη διάσημη «Γαλάζια Ραψωδία», αλλά κι ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Εντουάρ Λαλό, παρουσιάζει η ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

 

Σε δρόμους τζαζ –αλλ’ όχι μόνο– θα οδηγήσει τους ακροατές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη συναυλία της Παρασκευής 1 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς στο επίκεντρό της θα βρεθεί η διάσημη «Rhapsody in Blue» του Τζορτζ Γκέρσουιν, η καθ’ ημάς «Γαλάζια Ραψωδία», την οποία θα ερμηνεύσει ο διακεκριμένος πιανίστας Χάρης Δημαράς. Το εμβληματικό έργο του Γκέρσουιν δίνει τον τόνο στο πρόγραμμα της συναυλίας, η οποία έχει τον τίτλο «Μερικοί το προτιμούν μπλε», που συμπληρώνεται από την εξπρεσιονιστική «Νύχτα εξαΰλωσης» του Άρνολντ Σαίνμπεργκ και «Ένα αναπάντητο ερώτημα» του πρωτοπόρου Τσαρλς Άιβς.

Ακόμη, στο ίδιο πρόγραμμα, η ΚΟΑ, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Εντουάρ Λαλό, ερμηνεύει τη διάσημη «Ισπανική συμφωνία» του, με σολίστ τη Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε, μια από τις πιο ταλαντούχες βιολονίστριες της γενιάς της. Την ορχήστρα, σε αυτές τις διαδρομές της στη σύγχρονη μουσική θα διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιμουσικός Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

monopoli.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό