24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η κομματική πειθαρχία για υπουργούς και η ντρίπλα της αποχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τετάρτη το απόγευμα οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ θα βρίσκονται κολλημένοι στους τηλεοπτικούς τους δέκτες περιμένοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί τις λεπτομέρειες της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει πρώτος μπροστά στην επιχείρηση «πειθούς» καταρχάς των Βουλευτών της ΝΔ / Eurokinissi

Ο Πρωθυπουργός θα δώσει το σύνθημα της επικοινωνιακής αντεπίθεσης που θα ξεκινήσει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου καταρχάς να κερδίσει το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών, πράγμα που δείχνει αδύνατο με τα έως τώρα δεδομένα αλλά και το κομμάτι της κοινής γνώμης που είτε δεν έχει διαμορφώσει ακόμα γνώμη για το θέμα, περιμένοντας τις πρωθυπουργικές διευκρινήσεις, είτε βρίσκεται στο πιο συντηρικό φάσμα του ιδεολογικού χάρτη και λέει «όχι» στο γάμο και εννοείται, στην τεκνοθεσία. 

Επιφυλακτικοί ακόμα οι ψηφοφόροι απέναντι στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών / ALCO, ALPHA TV
Με κομματική πειθαρχία οι υπουργοί, ντρίπλα η αποχή 

Όπως φάνηκε και από την τελευταία δημοσκόπηση της ALCΟ για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha οι ψηφοφόροι της ΝΔ κάθε άλλο παρά βλέπουν με καλό μάτι το γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων τις περισσότερες φορές αποτελούν τον βασικό οδηγό για τους περισσότερους βουλευτές κυρίως της περιφέρειας… 

Όχι στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λένε στην πλειονότητά τους οι ψηφοφόροι της ΝΔ / Eurokinissi

Όπως δείχνουν οι έως τώρα ενδείξεις πάντως, μετά και από την πίεση που δέχθηκαν οι γαλάζιοι βουλευτές για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να προσανατολίζεται στην ψήφο κατά συνείδηση. Βέβαια όπως παρατηρούσαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί «υπάρχει πάντα η ντρίπλα της αποχής αφού τα νομοσχέδια ψηφίζονται επί των παρόντων…».

Δεν θα συμβεί πάντως το ίδιο για τους υπουργούς. Το είπε πρόσφατα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το επανέλαβε χθες το βράδυ στο Action 24 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης: «ένας υπουργός δεν μπορεί να μη ψηφίζει τους νόμους της κυβέρνησης».

Και η επισήμανση αυτή αφορά πρωτίστως τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη αλλά εν μέρει και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το νομοθέτημα παραπέμποντας πρώτα στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. 

Άλλωστε νωρίτερα το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα έχει περάσει από το υπουργικό Συμβούλιο κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσει και επίσημα η διαβούλευση επί των ρυθμίσεων του. Και το υπουργικό Συμβούλιο δεσμεύει, παραδοσιακά, όλα τα μέλη του…  

Τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα έχει ενταχθεί στο νομοθετικό πλαίσιο το αργότερο έως τις αρχές της ερχόμενης άνοιξης και κοινή είναι η εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου πως έως τότε θα έχουν αμβλυνθεί οι αντιδράσεις εντός της γαλάζιας παράταξης ενώ και η κοινή γνώμη θα έχει ενημερωθεί πληρέστερα και πιο ψύχραιμα για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα που θέλει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. 

.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό