14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η κατάσταση στη Μποροντιάνκα πολύ χειρότερη από τη Μπούτσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατάσταση στη Μποροντιάνκα είναι «πολύ χειρότερη» από ό,τι στην κοντινή Μπούτσα, δήλωσε την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  Και οι δύο πόλεις είναι προάστια του Κιέβου και φιλοξένησαν σκληρές μάχες στη μάχη για την πρωτεύουσα.

Οι ουκρανικές αρχές πιστεύουν ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μπούτσα, η οποία 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κιέβου. Εκτιμούν ότι περίπου 50 από αυτούς εκτελέστηκαν.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει αμάχους, υποστηρίζοντας ότι εικόνες με πτώματα αμάχων στη Μπούτσα σκηνοθετήθηκαν από την ουκρανική κυβέρνηση για να προκαλέσει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων κατά της Μόσχας και να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Οι εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών στη Μποροντιάνκα ξεκίνησαν… Είναι φριχτά εκεί», είπε ο Ζελένσκι σε μύνυμά του αργά το βράδυ. Η Μποροντιάνκα απέχει περίπου 25 χλμ. από τη Μπούτσα. Ο Ζελένσκι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες ή στοιχεία ότι η Ρωσία ευθύνεται για τους θανάτους αμάχων στην πόλη.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, δήλωσε ότι 26 πτώματα βρέθηκαν κάτω από δύο ερειπωμένα κτίρια στη Μποροντιάνκα. 

Χρειάζονται και άλλα όπλα, και άλλες κυρώσεις

Ο Ζελένσκι αξίωσε επίσης να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία και να σταλούν περισσότερα όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα δεν αρκούν για να σταματήσουν τη Ρωσία και να τερματίσουν τον πόλεμο, υποστήριξε. «Χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις. Χρειάζονται σκληρότερες κυρώσεις», επέμεινε. Ταυτόχρονα, απαίτησε περισσότερα όπλα «με τα οποία θα μπορέσουμε να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης», διατεινόμενος πως αυτά θα είναι οι σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει το παν για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς.

Ακόμη, χαρακτήρισε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «λογική» και «απόλυτα δίκαιη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό