24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «καρμανιόλα» της παραλιακής που βρήκαν τραγικό θάνατο Mad Clip και Μονογυιός

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σοκαριστικό τροχαίο στην παραλιακή το βράδυ της Τρίτης, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο 19χρονα παιδιά, φέρνει στην επιφάνεια ξανά με τραγικό τρόπο, ένα «καταραμένο» σημείο στο οποίο πολλοί στο παρελθόν έχουν πληρώσει «φόρο αίματος» στην άσφαλτο.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρέα 4 νεαρών παιδιών βρισκόταν στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή με κατεύθυνση προς Βάρκιζα. Ο 19χρονος οδηγός ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Το αυτοκίνητο «έφυγε» αριστερά, έπεσε πάνω στη διαχωριστική νησίδα και στη συνέχεια σε δέντρο και σε κολόνα φωτισμού.

Το όχημα κόπηκε στα δύο, με τις εικόνες που ακολούθησαν να είναι τρομακτικές.

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, σαν να γινόταν και εγώ δεν ξέρω τι, σεισμός. Βγήκαμε έξω και είδαμε δύο μάζες αυτοκινήτων, μάζες ήταν, σιδερικά και δύο ανθρώπους πεσμένους κάτω στο έδαφος ακίνητους», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Mega.

Μέσα από την άμορφη μάζα από λαμαρίνες, δύο νεαροί 19 ετών κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, με ελαφρείς τραυματισμούς. Ο οδηγός και η συνοδηγός του αυτοκινήτου, όμως, δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Ήταν δύο παιδιά, 19 ετών κι εκείνοι, ο Γιάννης και η Διονυσία.

Ο παππούς του παιδιού που κατάφερε να ζήσει λέει πως το αυτοκίνητο είχε πιάσει τα 180 χλμ. την ώρα.

«Υπερβολική ταχύτητα, υπερβολική ταχύτητα. 180 χιλιόμετρα ίσιωμα ήτανε, ούτε στροφή, τίποτε. Από ό,τι είπανε τώρα. Λίγο να χάσεις, με 180 χιλιόμετρα ελέγχεται το αυτοκίνητο; Έχω χάσει αδελφό σε τροχαίο. Τώρα το ξαναζήσαμε και αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πραγματογνώμονας τροχαίων στο Action 24: «Εδώ και τώρα να μπουν μπάρες ασφαλείας»

Κοινός τόπος έχει γίνει πλέον η περιοχή αυτή της παραλιακής, που στη συνείδηση του κόσμου έχει καταγραφεί ως καρμανιόλα, με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι μέσα στα χρόνια, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν επώνυμα πρόσωπα.

Το σημείο είναι γνωστό ως δρόμος που αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, αρκετές φορές ως απλή διασκέδαση. Πραγματοιούνται μάλιστα «κόντρες» ταχύτητας με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, μεταξύ νεαρών κυρίως ατόμων, με ένα τέτοιο περιστατικό να συμβαίνει λίγες ώρες μετά το φρικτό τροχαίο, πριν καλά-καλά ανοίξει ο δρόμος από την αστυνομία.

Μιλώντας στο Action 24, ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, τόνισε: «είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο σημείο, η συμβολή μεταξύ Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ποσειδώνος». «Είναι μια χιλιομετρική απόσταση γύρω στα 1.200 μέτρα. Το σημείο το ξέρει η Περιφέρεια, επιβάλλεται να μπουν μπάρες ασφαλείας. Σήμερα, αύριο», σημείωσε.

«Τα τελευταία δύο χρόνια στο σημείο έχουμε 4 νεκρούς», είπε ο πραγματογνώμονας.

Το σημείο-καρμανιόλα της παραλιακής στα νότια της Αθήνας. Φωτό: Google Maps
Mad Clip: Το αιφνίδιο τέλος

Σε απόσταση 650 μέτρων περίπου από το σημείο στο οποίο συνέβη το τραγικό δυστύχημα της Τρίτης, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, χαράματα, έχασε τη ζωή του ο δημοφιλής τράπερ Mad Clip, που παραμένει ζωντανός στις καρδιές και στις μουσικές αναζητήσεις πολλών νέων ανθρώπων.

Ο άτυχος καλλιτέχνης οδηγούσε στη Λεωφόρο Αθηνάς και Φανερωμένης, στο ύψος της Βουλιαγμένης, όταν έστριψε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα και φτάνοντας στην ευθεία, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του (μιας Porsche 911), πιθανότατα λόγω βρεγμένου οδοστρώματος αλλά και του γεγονότος ότι ίσως είχε απενεργοποιημένα τα συστήματα ασφαλείας του οχήματος. Το αυτοκίνητο συνετρίβη σε στύλο φωτισμού στη νησίδα του δρόμου και έπειτα έπεσε πάνω σε δέντρο, με αποτέλεσμα ο Mad Clip να βρει τραγικό και ακαριαίο θάνατο.

Βάσει των όσων έγιναν γνωστά, αφότου έστριψε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, όταν έφτασε στην ευθεία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, (μιας Porsche 911), πιθανότατα λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος αλλά και του γεγονότος ότι λογικά είχε απενεργοποιημένα τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου του. Ως αποτέλεσμα συνετρίβη σε έναν από τους στύλους φωτισμού της κεντρικής νησίδας και έπειτα έπεσε πάνω σε ένα δέντρο όπου και σκοτώθηκε ακαριαία. Ήταν 34 ετών.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν τότε άλλοι καλλιτέχνες αλλά και θαυμαστές του του τράπερ, αφήνοντας λουλούδια.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τροχαίο αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δεν απέκλεισαν την εμπλοκή δεύτερου οχήματος.

Ο τραγικός θάνατος του Τζώρτζη Μονογυιού

Μόλις 250 μέτρα από το σημείο που συνέβη το δυστύχημα της Τρίτης, βρήκε τραγικό θάνατο ο Τζώρτζης Μονογυιός, αδελφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού.

Η «κατάρα» της παραλιακής όμως «χτύπησε» αυτή τη φορά στις 13 Ιανουαρίου 2022.

Ο 42χρονος οδηγούσε για πρώτη φορά τη Ferrari που μόλις είχε αποκτήσει και βρισκόταν επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει έναν πεζό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο κατέληξε πάνω σε ένα δέντρο και πήρε φωτιά.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία επέζησε του δυστυχήματος, με σοβαρό τραυματισμό.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν πατέρας δύο παιδιών. Eπί σειρά ετών διατηρούσε μαγαζί με επώνυμα ρούχα στο πιο κεντρικό σημείο στα Ματογιάννια Μυκόνου. Στο νησί έγινε και η κηδεία του με πλήθος κόσμου.

Ο άτυχος επιχειρηματίας είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι του ANT1 The Wall το 2003.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό