23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Κίνα θέλει να περιορίσει τον χρόνο των παιδιών στα smartphone

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει περαιτέρω τον χρόνο που περνούν τα παιδιά στα smartphone. Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) πρότεινε προσχέδια κανόνων που θα περιορίσουν τον χρόνο τηλεφώνου των παιδιών κάτω των 18 ετών σε δύο ώρες το πολύ την ημέρα.

Aυτοί οι κανόνες ισχύουν για τους νέους 17 και τους 16 ετών. Για τους 15 ετών και κάτω (μέχρι 8) θα επιτρέπεται μία ώρα την ημέρα, ενώ οι κάτω των 8 ετών 40 λεπτά την ημέρα.

Το προσχέδιο απαγορεύει επίσης οποιαδήποτε χρήση μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. Τα τηλέφωνα θα πρέπει να έχουν μια λειτουργία εύκολης πρόσβασης που θα επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν το τι βλέπουν τα παιδιά και να επιτρέπουν στους παρόχους Διαδικτύου να εμφανίζουν περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία. Τα παιδιά κάτω των τριών θα περιορίζονται σε τραγούδια και άλλες μορφές ήχου, ενώ τα 12 και άνω μπορούν να δουν εκπαιδευτικό και ειδησεογραφικό υλικό. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις για το ρυθμιζόμενο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Όπως και με τα προηγούμενα μέτρα, η πρόταση αποσκοπεί στον περιορισμό της εθιστικής συμπεριφοράς στα παιδιά. Η κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί ότι η παρατεταμένη χρήση κινητών συσκευών, παιχνιδιών και υπηρεσιών μπορεί να είναι επιζήμια για την ανάπτυξη των παιδιών. Η χώρα περιορίζει ήδη τους νέους σε τρεις ώρες διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών την εβδομάδα και μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

Το προσχέδιο είναι ακόμη ανοιχτό σε δημόσια διαβούλευση και δεν είναι εγγυημένο ότι θα εγκριθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό