20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Κίνα απαγορεύει τα iPhone από τα κυβερνητικά κτίρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γεγονός ότι η Apple έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει την θέση της στην αγορά της Κίνας δεν φαίνεται να ευχαριστεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση της χώρας, η οποία αποφάσισε να απαγορεύσει την χρήση iPhone και γενικότερα συσκευές από ξένες χώρες στους αξιωματούχους της.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της κινεζικής κυβέρνησης να ανεξαρτητοποιηθεί από οποιαδήποτε ξένη τεχνολογία για λόγους εθνικής ασφάλειας. Στην παρούσα φάση συμβουλεύει να μην γίνεται προσωπική χρήση των iPhone για θέματα που αφορούν την εργασία των αξιωματούχων, ενώ τους απαγορεύει να τα φέρνουν μαζί τους στον χώρο της εργασίας τους.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα πέρνει μια τέτοια απόφαση, καθώς το 2014 είχε απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τα κυβερνητικά κτίρια, όπως και την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 στους κυβερνητικούς υπολογιστές.

Οι αναλυτές εκτιμούν, βέβαια, ότι η νέα απαγόρευση είναι μια μορφή αντιποίνων για την στάση της αμερικανικής κυβέρνησης κατά των κινέζικων εταιρειών (HUAWEI, ZTE).

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό