28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Η ιταλική κυβέρνηση τα βάζει με τη Fiat

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν δεκάδες Fiat Topolino, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν το νόμο «Made in Italy».

Το ζήτημα προκύπτει από το γεγονός ότι τα εν λόγω οχήματα εμφανίζουν την ιταλική εθνική σημαία παρά το γεγονός ότι έχουν συναρμολογηθεί στο Μαρόκο.

Η κατάσχεση έγινε στο λιμάνι του Λιβόρνο, σηματοδοτώντας την τελευταία σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι και της Stellantis, της μητρικής εταιρείας της Fiat.

Το περιστατικό αυτό ακολουθεί μια παρόμοια απαίτηση για την αλλαγή της επωνυμίας της Alfa Romeo Milano, την οποία η Stellantis αναγκάστηκε να μετονομάσει σε Alfa Romeo Junior λόγω παρόμοιων νομικών ανησυχιών.

Οι εντάσεις μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Stellantis ήταν υψηλές, ιδίως λόγω των σχεδίων της εταιρείας να περικόψει θέσεις εργασίας στην Ιταλία και να μεταφέρει την παραγωγή σε χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος.

Η τριβή αυτή οδήγησε πρόσφατα σε μαζικές διαδηλώσεις στο Τορίνο, όπου χιλιάδες άνθρωποι εκφράστηκαν κατά των επικείμενων απολύσεων.

Σε απάντηση στην κατάσχεση, η Stellantis δήλωσε ότι θα αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα με την ιταλική σημαία από τα αυτοκίνητα Topolino.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ήταν διαφανής σχετικά με τον τόπο κατασκευής του οχήματος και αρνείται κάθε παράβαση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό