23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Ισπανία απέλασε 2 Αμερικανούς διπλωμάτες για δωροδοκία αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην απέλαση τουλάχιστον δύο μελών του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας, τα οποία κατηγορούνται πως δωροδόκησαν αξιωματούχους των ισπανικών υπηρεσιών πληροφοριών για να αποσπάσουν απόρρητες πληροφορίες, προχώρησε η Ισπανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Επί του παρόντος, καμία από τις δύο χώρες δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τις παραπάνω πληροφορίες.

Σύμφωνα με την El Pais, τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας αποχώρησαν διακριτικά έπειτα από αίτημα της Μαδρίτης.

Είχε προηγηθεί έρευνα, βάσει της οποίας δύο αξιωματούχοι των ισπανικών υπηρεσιών πληροφοριών παρείχαν πληροφορίες έναντι «ενός μεγάλου ποσού».

Στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλέκονται περισσότεροι από δύο αμερικανούς «κατασκόπους», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Οι αξιωματούχοι της ισπανικής υπηρεσίας πληροφοριών CNI συνελήφθησαν πριν από δύο μήνες και δικαστήριο διέταξε η υπόθεσή τους να κρατηθεί μυστική, σύμφωνα με την El Pais.

Κατά το δημοσίευμα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζουλίσα Ρεϊνόσο κλήθηκε από τις ισπανικές αρχές και δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση, ζητώντας συγγνώμη. Ακολούθως η Ουάσινγκτον συμμορφώθηκε με αίτημα από τα ισπανικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για την απομάκρυνση των δύο μελών του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας.

Αμερικανός αξιωματούχος στην Ισπανία δήλωσε πως η κ. Ρεϊνόσο δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο, σύμφωνα με το Reuters, κατά το οποίο δεν υπήρξε καμία δήλωση και από τις ισπανικές αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό