16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να περιμένει

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια εποχή όπου τα ηλεκτροκίνητα hypercars δείχνουν να κερδίζουν έδαφος, η Pagani αψηφά το ρεύμα και δίνει την δική της απάντηση με την εξαιρετική Huayra R Evo.

Βασισμένη στην κληρονομιά του προκατόχου της, της Huayra R, η παραλλαγή Evo αναδεικνύει τη δέσμευση της Pagani να διευρύνει τα όρια των επιδόσεων και της πολυτέλειας.

Τα αναδυόμενα πάνελ οροφής δημιουργούν μια διαφορετική εμπειρίας οδήγησης με ανοιχτή οροφή, αλλά όταν αφαιρούνται συμβάλλουν σε αύξηση κατά 5% της αεροδυναμικής αντίστασης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 6,0 λίτρων, αναβαθμισμένος σε αρκετά σημεία με την ισχύ να φθάνει τους 900 ίππους και 770 Nm ροπής.

Αυτό το μοτέρ, σε συνδυασμό με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την HWA AG, οδηγεί την πανάλαφρη Huayra σε τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Εφοδιάζεται με ελαστικά Pirelli P Zero Slick διαστάσεων 280/680 R19 εμπρός και 345/725 R20 πίσω ενώ διαθέτει νέα κεραμικά φρένα CCM-R με ειδικά αγωνιστικά τακάκια.

Στην Huayra R Evo έχει εφαρμοστεί η προσέγγιση «codalunga», επεκτείνοντας το μπροστινό πρόβολο κατά περίπου 10 εκατοστά και το πίσω κατά περίπου 19 εκατοστά, κάτι που συμβάλλει στην αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 45%.

Στο εσωτερικό του κόκπιτ, το Huayra R Evo αποτελεί ένα κράμα πολυτέλειας και λειτουργικότητας, με πυρίμαχα υλικά να επενδύουν τα καθίσματα, ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και προσκέφαλα από ανθρακονήματα να προσθέτουν στην ασφάλεια του οδηγού χωρίς να μειώνουν την άνεση.

Η Pagani ισχυρίζεται ότι το Huayra R Evo μπορεί να φτάσει τα επίπεδα επιδόσεων των σημερινών αγωνιστικών αυτοκινήτων Le Mans Prototype 2, καθιστώντας το μια δελεαστική προοπτική για τους λίγους τυχερούς που θα αποκτήσουν αυτό το εξαιρετικό hypercar, σε τιμή που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό