22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η εργοστασιακή δραστηριότητα κατέγραψε ανάκαμψη

Ειδήσεις Ελλάδα

H εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Μάρτιο, μετά από την συρρίκνωση που κατέγραφε για πέντε συνεχόμενους μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις ανέφεραν ανάκαμψη της παραγωγής, αλλά και της ζήτησης προϊόντων, καθώς εμφανίζονται αισιόδοξες για την πορεία τους.

Ο δείκτης διευθυντών προμηθειών της Caixin για τις επιχειρήσεις της μεταποίησης στην Κίνα αυξήθηκε στο 51,1 σήμερα (1.4.2024) – πάνω από το όριο του 50 που υποδηλώνει επέκταση για πέμπτο μήνα, το μεγαλύτερο σερί σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή (31.3.2024) έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Μάρτιο διέκοψε μια πεντάμηνη συρρίκνωση και αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους. Καταγράφηκε στις 50,8 μονάδες τον Μάρτιο, ανακάμπτοντας στην ζώνη ανάπτυξης από το ποσοστό των 49,1 μονάδων τον Φεβρουάριο.

Και οι δύο αριθμοί ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, προσθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο βιομηχανικός τομέας της χώρας αναπτύσσει δυναμική για οικονομική ανάκαμψη. 

Ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της Κίνας σημείωσε άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου μήνα, σήμερα (1.4.2024). Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστές λόγω δημόσιας αργίας. Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 2,31% στις 11:58 π.μ. στη Σαγκάη. 

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατακόρυφα την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου εν μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού κύκλου, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες ότι η βελτίωση της ζήτησης από το εξωτερικό θα συμβάλει στην ευρύτερη ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, αφού αποτέλεσε τροχοπέδη πέρυσι.

Σε μια ένδειξη ότι οι εξαγωγές πιθανότατα συνέχισαν να είναι εύρωστες τον Μάρτιο, ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών για εξαγωγές στον επίσημο δείκτη PMI ανέκαμψε στο 51,3, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο που διευρύνθηκε. Η ευρύτερη ζήτηση ανέκαμψε επίσης, με τον υποδείκτη των νέων παραγγελιών να αυξάνεται στο 53, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό