18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές–γονείς στο «Τόκιο 20202»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές που ήταν γονείς τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν oι Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Βούλα Παπαχρήστου (στίβος), Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Αιμιλία Τσουλφά (ιστιοπλοΐα), Κώστας Φιλιππίδης (στίβος), Γιάννης Φουντούλης (πόλο), Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία), oι οποίοι παρέλαβαν τα έπαθλα και τα επιδόματα, μαζί με τις οικογένειές τους.

Ο σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης ήταν να γίνει κατανοητό ότι η αθλητική σταδιοδρομία δεν ολοκληρώνεται με τη δημιουργία οικογένειας, αφού μπορεί να φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά δεν δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη η Αναμαρί Φελπς, αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, διαφορετικότητας κι Ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην ομιλία της η κυρία Φελπς παρουσίασε παραδείγματα στον αθλητισμό που ήταν εμφανής η διάκριση των φύλων και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Ολυμπιακό κίνημα για την ισότητα των φύλων. Τόνισε ότι χρειάζονται ακόμα αποφασιστικά βήματα για την ισότιμη ένταξη της γυναίκας στον αθλητισμό και ενθάρρυνε τις γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, είτε ως αθλήτριες είτε ως προπονήτριες και στελέχη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα, η πρόεδρος των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη, η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό