23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η εντυπωσιακή «βασίλισσα» με τα 19 μετάλλια που ανοίγει το Πατρινό Καρναβάλι

Ειδήσεις Ελλάδα

Tο Πατρινό Καρναβάλι 2024 ανοίγει επίσημα τις «πύλες» του καλωσορίζοντας τους αναρίθμητους φίλους του το Σάββατο 20 Ιανουαρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξετυλιχτεί στους δρόμους της Πάτρας κατά τη διάρκεια όλης της μέρας έως αργά το βράδυ.

Ένα λαμπερό και όμορφο κορίτσι, η Γεωργία Σακκά, θα είναι η «βασίλισσα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2024. Η επιτροπή επιλογής της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, εκτός από την ομορφιά, συμπεριέλαβε στα κριτήρια επιλογής τόσο την προσωπικότητα όσο και τη σχέση της «βασίλισσας» με τον φημισμένο θεσμό στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. 

Πήρε το ρόλο με βιογραφικό

Όπως είπε η Γεωργία Σακκά αναδείχθηκε σε «βασίλισσα» του καρναβαλιού αφού πρώτα έστειλε βιογραφικό και πέρασε από συνέντευξη. «Ανοίγουν οι αιτήσεις, στέλνεις το βιογραφικό, περνάς από την επιτροπή μαζί με κάποιες άλλες κοπέλες που έχουν επιλέξει και μετά γίνεται η τελική επιλογή και στο ανακοινώνουν» δήλωσε η Γεωργία Σακκά στην ΕΡΤ.

«Κατάγομαι από την Πάτρα αλλά τα τελευταία επτά χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Ήταν πολλά τα χρόνια που δεν συμμετείχα σε καρναβαλικά δρόμενα, ήθελα να το ξαναζήσω. Είναι μια μοναδική εμπειρία. Ήμουν αποφασισμένη, ήθελα να το ζήσω φέτος. Από μικρή έβγαινα στο καρναβάλι μαζί με τους γονείς μου, στα οικογενειακά γκρουπ. Το λάτρευα», πρόσθεσε. 

Επαγγελματίας χορεύτρια και δασκάλα χορού

Σύμφωνα με την ΚΕΔΗΠ του καρναβαλιού, η Γεωργία Σακκά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι επαγγελματίας χορεύτρια και δασκάλα χορού που τα τελευταία 7 χρόνια δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Η σχέση της με το Πατρινό Καρναβάλι είναι έντονη και ενεργοποιήθηκε πολλές φορές αφού μεταξύ άλλων συνεργάστηκε την περίοδο 2013-2016 με το πλήρωμα 86 των Πάρη Λαλιώτη και Αλέξη Γεωργιόπουλου συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά δρώμενα, συμμετείχε σε τελετές έναρξης και λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού σε χορογραφίες της Βίκυς Αγόρα, αλλά και ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου στην παράσταση videodance «Deja vu» (χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα, Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΚΕΔΗΠ) που προβλήθηκε διαδικτυακά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας το 2021.

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΧορόΧρονος, Τόπος Τέχνης & Παιδείας, Υπουργείο Πολιτισμού, Αθήνα και απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού DanseArte, Κέντρο Χορού & Τεχνών Τατιάνας Λοβέρδου, Πάτρα, έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια, έχει συμμετάσχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί σε χορευτικά δρώμενα με δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Από το 1998 έως το 2009 συμμετείχε κάνοντας πρωταθλητισμό στην αγωνιστική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής της Γ.Ε. Πάτρας, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδας και 19 μετάλλια σε όλη την Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχε στις τελετές έναρξης και λήξης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα με τον χορογράφο Garry Mardon.

Ξεκινά το Σάββατο

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού της καρναβαλικής περιόδου θα δοθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία του Καρναβαλιού μας, όπου θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024. Στην επίσημη έναρξη και στο πλαίσιο του τελετουργικού ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 που έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου θα έχει την τιμητική του προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και αξέχαστες εμπειρίες.

Όμως για όλη την ημέρα της έναρξης η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας έχει ετοιμάσει ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων καλώντας τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της Πάτρας και δίνοντάς του πολλές αφορμές για γνήσια καρναβαλική διασκέδαση. Οι πρωινές δράσεις που θα ξετυλιχτούν περιλαμβάνουν καρναβαλικές πομπές με ξεφάντωμα στο ρυθμό των κρουστών, ακροβατικά-ζογκλερικά, μουσικές, χορούς και άφθονη διάθεση για καρναβαλικές ευχές αφού στο επίκεντρο θα βρεθεί η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό