31 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

«Η ελληνική οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκτακτες καταστάσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο νέας κρίσης μετά τον θάνατο τουπροέδρου του Ιράν – «Δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια» υποστήριξε

«Παρακολουθούμε τα πολύ σοβαρά γεγονότα, ας μη βιαζόμαστε, η ελληνική οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκτακτες καταστάσεις, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού για τους πολίτες, όπως έχουμε αποδείξει δεν χρειάζεται να επωμίζονται αυτοί τις επιπτώσεις διεθνών κρίσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις από το θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραίσι, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε.

Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για τη λήψη μέτρων σχετικά με τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές προϊόντων πολυεθνικών επιχειρήσεων στα κράτη-μέλη της Ένωσης, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι «δεν είναι η πρώτη ενέργεια που κάνει ο πρωθυπουργός κατά της ακρίβειας, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών σε τρεις κατευθύνσεις. Δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο χρονισμός ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και βάζουμε μέρος της ατζέντας της επόμενης περιόδου. Με αυτήν την επιστολή κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις, αυτές του ελέγχου και της νομοθέτησης, αντί να έχομε μία μεμψίμοιρη αντιμετώπιση όπως αυτή της αντιπολίτευσης. Ας ενωθούμε σε κάποια πράγματα, πρόκειται για την εκκίνηση της συζήτησης».

Αναφορικά με ισχυρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τη χθεσινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Παύλος Μαρινάκης επικαλέστηκε τη χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ότι η μνήμη πρέπει να κρατηθεί ζωντανή μέχρι ότου η διεθνής κοινότητα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για τους χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που εξοντώθηκαν και εκτοπίστηκαν», ωστόσο διεμήνυσε ότι «εμείς πιστεύουμε στο διάλογο και θέλουμε να συνεχιστεί, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τις εθνικές μας θέσεις».

Αναφορικά με την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα ηγεσία των Σκοπίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αναμένουμε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση στη γειτονική χώρα και με το που ακούσαμε αυτές τις δηλώσεις νομίζαμε πως είναι κακόγουστο αστείο η επιμονή της αντιπολίτευσης να έλθουν τώρα προς κύρωση τα μνημόνια. Τι μας ζητά δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Να τα δώσουμε όλα; Να τα υπογράψουμε όλα; Ο πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία ψηφιστεί τότε θα εφαρμοστεί. Όμως από το θα πρέπει να εφαρμοστεί έως εμείς να κάνουμε τα πάντα από τη στιγμή που η άλλη πλευρά δεν κάνει ούτε τα βασικά, όχι εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε. Τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά, περιμένουμε την άλλη πλευρά να τοποθετηθεί».

Σε ό,τι αφορά σε σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να άνοιξε ένα κινητό ή ένα tablet να μπει στο youtube και να δει την ομιλία του κ. Μητσοτάκη που έχει αναπαραχθεί πολλές φορές», όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει διαφορά μεταξύ πρωθυπουργών που δίδαξαν την κωλοτούμπα πανευρωπαϊκά και πρωθυπουργών που εφαρμόζουν ό,τι λένε προεκλογικά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό