18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ελλάδα δανείζει, δεν δέχεται δανεικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ηχηρή απάντηση για την απαράδεκτη στάση του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ αλλά και την κόντρα που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα έκανε η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στη εκπομπή του Action24 Action Story.

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά του βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, η κ. Μενδώνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χάρη σε αυτή τη στάση του τα παγκόσμια μέσα επανάφεραν τη συζήτηση στο προσκήνιο. Τόνισε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μπορεί να δανείζει αρχαιότητες θέλοντας να βάλει τέλος στη συνεχιζόμενη επιμονή του Βρετανικού Μουσείου ότι τα αρχαία εκθέματα που βρίσκονται στο μουσείο θα μπορούσαν απλώς να δανειστούν στην Ελλάδα.

Η δήλωσή της:

«Μας έκανε ένα τεράστιο δώρο διότι αυτή η συμπεριφορά ήταν η αφορμή όλα τα μέσα, σε όλο τον κόσμο, να ασχοληθούν με το ελληνικό αίτημα. Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για δάνειο. Εμείς μπορούμε να δανείσουμε. Δεν τα θέλουμε εμείς, τα ζητά το ίδιο το μνημείο. Το βλέπουμε το μνημείο, εγώ το βλέπω μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Είναι ακρωτηριασμένο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό