20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών λόγω εποχικών ιώσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Εστάλη την Τετάρτη (10/1) από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών που νοσούν από εποχικές ιώσεις και λείπουν από το σχολείο. Στην εν λόγω απόφαση διευκρινίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο θα ισχύει η μη καταμέτρηση των απουσιών καθώς και τι βεβαίωση πρέπει να προσκομίζουν οι γονείς.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω των εποχικών ιογενώναναπνευστικών λοιμώξεων» που στάλθηκε στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας, τονίζεται ότι «σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024».

Διευκρινίζεται ακόμη στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ότι η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Ακόμη ξεκαθαρίζεται πως οι απουσίες αυτές είναι πέραν του  προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών. 

Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε σταλεί ανάλογη εγκύκλιος για τις απουσίες όσων μαθητών και μαθητριών νοσούν από κορονοϊό.

4η χρονιά με κορονοϊό

Όπως όλα δείχνουν, τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) θα δοκιμάσει για 4η χρονιά ο κορονοϊός, αλλά και οι άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις που η διασπορά τους το τελευταίο διάστημα καταγράφει αλματώδη αύξηση στην κοινότητα και η κορύφωσή τους αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τα κρούσματα.

Η Σταματούλα Τσικρικά, πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, είχε τονίσει προ ημερών πως η κατακόρυφη εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), καθώς και τις λοιπές αναπνευστικές ιώσεις, αποτυπώνεται αριθμητικά σε πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 100% σε νοσοκομειακές κλίνες και σε αυξημένες εισαγωγές σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ανά την επικράτεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό