16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Δύση πιέζει να καθυστερήσει η εισβολή, οι Ισραηλινοί δηλώνουν έτοιμοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Γάζα, παρά τις πιέσεις που δέχεται το Τελ Αβίβ να καθυστερήσει την κίνηση αυτή, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τους ομήρους, αλλά και συζητήσεις για το καθεστώς της επόμενης μέρας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο αρχηγός των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων είπε στους διοικητές της ταξιαρχίας πεζικού, που περιμένουν στα σύνορα, ότι θα πρέπει να περιμένουν εκπλήξεις που ετοιμάζουν τρομοκρατικές ομάδες όταν εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας στην επερχόμενη χερσαία επίθεση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει επίσης προετοιμάσει κάποιες δικές του.

LIVE: Το πολεμικό συμβούλιο επιβλέπει τις προετοιμασίες για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα

«Θα μπούμε στη Λωρίδα της Γάζας. «Θα ξεκινήσουμε μια επιχειρησιακή αποστολή για να καταστρέψουμε τις επιχειρήσεις της Χαμάς, την υποδομή της Χαμάς, και θα κρατήσουμε επίσης στο μυαλό μας τις εικόνες, τις σκηνές και την πτώση από το Σαμπάτ πριν από δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, αναφερόμενος στις σφαγές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η Γάζα είναι πολύπλοκη, η Γάζα είναι πυκνή, ο εχθρός προετοιμάζει πολλά πράγματα εκεί, αλλά εμείς προετοιμάζουμε πράγματα και γι’ αυτούς», τόνισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό