19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η δυναμική της ΑΕΚ, ο νέος ΠΑΟΚ και οι «αιώνιοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής με το χορταστικό 3-3 του Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο, το πρώτο… κυρίως πιάτο ήρθε το Σάββατο με τα παιχνίδια της ΑΕΚ, του Ατρομήτου (3-1 τον ΟΦΗ) και του ΠΑΟΚ και το δεύτερο έρχεται απόψε με τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, του Άρη με τον Λεβαδειακό και του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό, με το Big5 της ελληνικής Λίγκας να δημιουργεί προσδοκίες για μία συναρπαστική αγωνιστική περίοδο, όσον αφορά τα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου, η Ένωση με το 3-0 στη Λαμία επιβεβαίωσε την ισχυρή δυναμική, με την οποία ξεκινά αυτή την σεζόν, μία σεζόν ιστορική για την ομάδα, καθώς επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο νεότευκτο γήπεδο ”Αγιά Σοφιά-ΟPAP Arena”. Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της και έναν εξαιρετικό Σέρχιο Αραούχο να σκοράρει δύο φορές, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα μπήκε δυνατά στη χρονιά, συνέχισε να φανερώνει βελτίωση πάνω στο χορτάρι και δείχνει έτοιμη για υψηλές πτήσεις, με τον Πινέδα να διαμορφώνει το 3-0 και να συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Η προσθήκη του Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας αλλά και οι πιθανές κινήσεις μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου σε συνδυασμό με την… τρέλα της επιστροφής στα ποδοσφαιρικά πατρογονικά έδαφη, δίνουν στην ΑΕΚ σημαντική ώθηση.

Από την άλλη, ο… ολοκαίνουριος ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο πρωτάθλημα, νικώντας 1-0 τον Παναιτωλικό στη Τούμπα με γκολ του Τόμας. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει αρκετά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά σίγουρα θα χρειαστεί αρκετή δουλειά, θετικά αποτελέσματα και χρόνο για να μπορέσει να τρέξει χρονιά πρωταθλητισμού.

Το βράδυ της Κυριακής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κάνουν… πρεμιέρα από διαφορετική βάση, κόντρα σε Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα. Το Τριφύλλι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για δεύτερη χρονιά στον πάγκο και σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, έχει δημιουργήσει την προσδοκία για σεζόν κανονικότητας και διεκδίκησης του τίτλου ενώ οι Πειραιώτες θέλουν να κρατήσουν τα σκήπτρα τους, στη πρώτη σεζόν μετά τον Πέδρο Μαρτίνς, στην εποχή του Κάρλος Κορμπεράν.

Σημαντικός παράγοντας του φετινού πρωταθλήματος θα είναι και ο Άρης που φιλοξενεί τον Λεβαδειακό. Οι ”κίτρινοι” του Μπούργος ξόδεψαν αρκετά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι και αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η φετινή τους πορεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό