16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η δράση συμμορίας που λήστευε περίπτερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός 22χρονου προχώρησε η Αστυνομία το πρωί του Σαββάτου στον Πειραιά, με τον νεαρό να κατηγορείται για πλαστογραφία, διακεκριμένη κλοπή, ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 22χρονος αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από τις 13 Οκτωβρίου 2023, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται οι συνεργοί του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγεγραμμένων ληστειών και κλοπών, συστήθηκε ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και προσαγωγή των δραστών, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί, μετά από αναζητήσεις ο 22χρονος.

Όπως ενημερώνει η Αστυνομία, ο νεαρός εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28/10) να κινείται με μοτοσικλέτα για την οποία είχε αφαιρεθεί η πινακίδα κυκλοφορίας από το Τ.Τ. Καλλιθέας στις 19 Οκτωβρίου, λόγω στέρησης άδειας ικανότητας οδηγήσεως, ενώ αυτή που έφερε ήταν πλαστογραφημένη, με προφανή σκοπό να διευκολύνει την κίνηση του

Κατόπιν τούτου ο 22χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου, όπου και ταυτοποιήθηκε ως μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε περίπτερο Λήστεψαν δύο περίπτερα μέσα σε λίγες ώρες

Από την προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστείας και κλοπής περιπτέρων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά την ίδια ημέρα (17 Οκτωβρίου 2023). Μάλιστα, στη μία περίπτωση ληστείας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας με χρήση χαρτοκόπτη, τραυμάτισαν τον υπάλληλο, ενώ στην έτερη υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγράφηκαν οι κινήσεις των τριών ατόμων που ταυτοποιούνται ως δράστες, στις παρακάτω ληστείες:

1) Την 00:17 ώρα της 17-10-2023, ο συλληφθείς και άλλο ένα άτομο μετέβησαν από κοινού σε περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Μ. Χατζηκυριακού 14 στον Πειραιά και αφαίρεσαν από τον υπάλληλο του περιπτέρου διάφορα προϊόντα άγνωστης αξίας.

2) Την 03:00 ώρα της 17-10-2023 ο συλληφθείς και ένα δεύτερο άτομο από κοινού πήγαν ξανά στο ίδιο περίπτερο και μετά από πάλη με τον υπάλληλο, αφού τον τραυμάτισαν με έναν χαρτοκόπτη, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, 800 δολάρια ΗΠΑ και μία κούτα ηλεκτρονικών τσιγάρων αξίας 300 ευρώ.

3) Την 04:15 ώρα της 17-10-2023 ο συλληφθείς μαζί με το ίδιο άτομο μετέβησαν από κοινού σε περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 62 στον Πειραιά και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τον υπάλληλο του περιπτέρου το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά από όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (1/11).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό